Istražujte

Oživite strast u dugoj vezi: Donosimo 10 zlatnih pravila!

Šta možemo da uradimo kada u vezi splasne strast, ali ne i ljubav?

Škola sexa
Autor:
Foto: Shutterstock

Na početku veze sve pršti od strasti, želje i požude. Seks je na svakodnevnom meniju te ga konzumirate u svakoj prilici, prostoriji, na podu, u kadi, na tavanu… Ali, nažalost, u vezu se često (kod nekih pre, kod nekih kasnije) uvuče stresna svakodnevica – pa parovi imaju sve manje vremena i volje za najlepšu sporednu stvar na svetu.

 

Imamo 10 saveta kako održati strast na zavidnom nivou:

 

1. Raščistite sami sam sobom

 

Šta želim? Na šta se palimo? Za šta imamo volje? Šta želimo jedno od drugog? Važno je razlikovati klišee i stvarnost – i prepustiti se stvarnim željama i potrebama.

 

2. Solo-seks

 

Radi to sama. Istražuj svoje telo, vidi šta ti najviše odgovara. Ako ćeš imati dovoljno strasti za sebe, ima ćeš i za partnera.

 

3. Pronađite vremena kako biste nesmetano mogli da uživate jedno u drugome.

 

4. Razgovarajte 

 

Sednite jedno nasuprot drugoga i otvoreno razgovarajte. Možda će vam biti lakše kada zajedno kažete svoje želje i probuditi strast.

 

5. Promene

 

Seks se ne mora događati isključivo u krevetu. Igrajte se uloga – neka on bude neposlušni učenik, a ti stroga učiteljica, ili doktor i pacijent. Isprobavajte nove stvari, dogovarajte sastanke za seks, šaljite vruće poruke…

foto: Shutterstock

6. Pokažite poštovanje 

 

Prema sebi, kao i prema drugome. To znači da je važno ulepšavati se – i tako se osećati lepom.

 

7. Bez velikih očekivanja

 

Budite oboje opušteni i bez prevelikih zahteva– ne mora svaki seks biti vatromet strasti.


8. Seksualnost nije seks

 

Dodirivanje druge osobe ne mora uvek rezultirati seksom. Istražujte međusobno tela, mazite se, ljubite, lickajte, grickajte. Jedan neka „daje“, drugi neka „prima“ – i obrnuto. Igrajte se!

 

9. Povremena distanca

 

Odvojene spavaće sobe ili stanovi ponekad nisu loša stvar kao što zvuči na prvu loptu. Tako se može održati želja za partnerom – nedostajaće ti nakon nekog vremena, a kad opet legnete zajedno u krevet...

 

10. Seks uprkos stresu

 

Kad si pod stresom teže je da se opustiš i „prioneš na posao“. Međutim, osećaj strasti je intenzivniji – jer je nervni sistem već alarmiran.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...