Salata od krompira je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi bila preukusna, birajte uvek žuti krompir.
Kako bi krompiri bili ukusniji, prelijte ih toplim bujonom od povrća, koji se savršeno slaže s tunjevinom. Upravo je u toplom bujonu jedna od tajni tog savršenog ukusa koji na kraju dobijete i koji ćete praviti stalno.
U salati od tunjevine i krompira odlično će odgovarati i masline, a prema želji dodajte i sastojke luka, senfa...
Salata od krompira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 tunjevine
- crne masline bez koštica
- 2 mlada luka
- 250 ml bujona od povrća
- 1 kašičica senfa
- 1 limun
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema salate od tunjevne i krompira:
Operite krompir pa ga kuvajte u kori oko 30 minuta ili dok ne omekša. Kad je krompir gotov, isperite ga u hladnoj vodi pa prelijte limunovim sokom, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i sekao pa ga ogulite i isecite na kocke podjednake debljine.
Luk očistite i naseckajte, dodajte ga krompiru i pažljivo promešajte.
U toplu supu od povrća dodajte senf, ulje, so i biber, sve dobro izmešajte i prelijte preko krompira, lagano protresite činiju i ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome dobro sjedinile.
Umešajte u salatu i masline pa posipite odozgo seckani peršun.
Prijatno!