ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA KARBONARE OD SAMO 4 SASTOJKA: Ukusna i sočna kao iz najboljeg mediteranskog restorana

Karbonara je jedan od najpoznatijih pasti u italijanskoj kuhinji, a takođe je i jedna od najbržih za pripremu.

Recepti
Autor:
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA KARBONARE OD SAMO 4 SASTOJKA: Ukusna i sočna kao iz najboljeg mediteranskog restorana
Originalni italijanski recept za karbonare, Foto: printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Gotovo je sigurno da ste čuli za poznate karbonare (carbonare), pastu čiji ukus budi sva čula, a čija je priprema veoma jednostavna! Predstavljaju jednu od najukusnijih pasti na svetu i sam dragulj Italijanske kuhinje.

Svoj savremeni oblik i ime jelo je dobilo sredinom 20. veka. Sir je obično Pecorino Romano, parmezan ili kombinacija ova dva. Špageti su najčešća testenina, ali se koriste i fetučini, rigatoni, linguine ili bukatini. Obično se guancijale ili pančeta koriste za mesnu komponentu, ali lardons dimljene slanine je uobičajena zamena van Italije.

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 200gr Pekorino Sira
  • 150gr Pančete
  • 200gr Špageti

PRIPREMA:

U činiji umutiti 4 jaja. Narendati Sir i dodati ga jajima. Dobro promešati. Pančetu seći na tanke štapiće. Uključiti ringlu na nižu temperaturu i u hladan tiganj dodati pančetu. Nema potrebe da dodajete ulje! Na laganoj temperaturi dinstati.

Pasta Karbonara
foto: printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja

U veliku šerpu sipati vodu i dodati kasiku soli. Kada voda proključa dodati špagete. Kad se panceta prodinstala i dobila lepu boju u nju dodati procedjene spagete.

Prelivu od jaja i sira dodati jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale špagete, dosta bibera i dobro promešati. Takodje dodati malo vode od spageta i u tiganj. Nakon toga smanjiti ringlu na najslabije i dodati preliv.

Pasta Karbonara
foto: printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Dobro mešati na sasvim laganoj vatri da se ne jaja ne pretvore u kajganu. Kada dobijete kremastu smesu skinuti sa vatre i servirati! Prijatno i uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs