ORIGINALNI RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO MOKO TORTU: Nema pečenja i kuvanja, IZDAŠNA JE i tako sočna da se TOPI U USTIMA

Probajte, pa će vam biti jasno zašto je ova poslastica postala omiljena među srpskim domaćicama!

Recepti
12:06h Autor:
ORIGINALNI RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO MOKO TORTU: Nema pečenja i kuvanja, IZDAŠNA JE i tako sočna da se TOPI U USTIMA
Originalni recept za čoko moko tortu, Foto: Printscreen Youtube / Kuvajmo lako

Čoko-moko torta je nezaobilazna poslastica na mnogim dešavanjima u Srbiji i to sa razlogom! Naime, pravi se za pola sata, a neodoljivo se ukusna i osvežavajuća, te je veoma teško zaustaviti se nakon jednog parčeta.

Sastojci:

  • Čokoladne kore
  • 500 ml čokoladnog mleka
  • 700 g kisele pavlake
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šećera u prahu
  • 500 g šlaga + 1 kesica
  • 500 ml kisele vode

Način pripreme:

Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.

Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.

Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga. Dobro je rashladite i poslužute.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs