Čoko moko torta mnogima je omiljena poslatica, a donosimo vam recept za posnu varijantu koja je podjednako ukusna. Lako i brzo se pravi, a što je najbolje od svega nećete uključiti šporet. Idealna je za slavku trpezu, a sigurno će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml sojinog mleka od čokolade
- 600 g posne mlevene plazme
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 400 g šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Omekšali margarin umutiti sa šećerom u prahu, a zatim dodati sojino mleko i plazmu. Sve dobro sjedinite tako da se dobije kompaktna smesa. U posebnoj činiji umutite šlag prema upustvu na kesici sa vodom. U pleh ili na poslužavnik na dno stavite prvu koru, a zatim je premažite filom, pa šlagom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal, a tortu ukrasite sa preostalim šlagom. Stavite je u frižider na 2-3 sata da se stegne, a zatim je secite na parčiće željene veličine i služite.