U Jugoslaviji Titov kolač je bio omiljena poslastica - desert pun oraha i mekog fila.

Sastojci:

  • 4 žumanceta
  • 200gr šećera
  • 5 kašika hladne kafe
  • 100gr mlevenih oraha
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 belanaca

Sastojci za prvi fil:

  • 400ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 2 žumanca

Sastojci za drugi fil:

  • 250 gr putera
  • 10 kašika šećera
  • 100gr čokolade za kuvanje
  • 1 ekstrakt ruma

Priprema: Odvojite belance od žumanceta. Belance umutite i ostavite sa strane. 3 žumanca odvojite u veću činiju, a 4 žumance ostavite za kasnije. U žumance dodajte šećer, brašno, ulje i prohlađenu kafu i onda umutite. Dodajte orahe i prašak za pecivo, a kada sve to umutite dodajte belanca koja ste umutili u čvrst šne. Pecite koricu 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Pravite fil tako što ćete skuvati žumance sa brašnom u 400 ml mleka kao kada kuvate puding. Ostavite sa strane.

U drugi fil umutite puter i šećer, a potom dodajte rastopljenu čokoladu i ekstrakt ruma.

Posložite sve i pospite orasima. Prijatno!

Bonus video:

00:58
Čokoladni mus u kori od pomorandže Izvor: instagram/cookistwow
00:58
Čokoladni mus u kori od pomorandže Izvor: instagram/cookistwow

Titov kolač je tako jedinstven i ukusan da mu niko neće moći odoleti

Titov kolač je tako jedinstven i ukusan da mu niko neće moći odoleti