GRCI PRAVE PALAČINKE NA POSEBAN NAČIN, A ONI KOJI SU IH JELI KAŽU DA LEPŠE NE POSTOJE: Zbog 1 sastojka su baš NEODOLJIVE

Recept za najbolje grčke palačinke obavezno da zapišete, ovakvu poslaticu sigurno niste probali, a tajna je u jednoj namirnici.

Recepti
15:22h Autor:
GRCI PRAVE PALAČINKE NA POSEBAN NAČIN, A ONI KOJI SU IH JELI KAŽU DA LEPŠE NE POSTOJE: Zbog 1 sastojka su baš NEODOLJIVE
Recept za najbolje grčke palačinke, Foto: Printscreen Youtube / Άκης Πετρετζίκης

Akis Petrezikis je čuveni grčki kuvar, a njegove recepte prate milioni na You Tube - u! Jednom prilikom je pokazao kako se u njegovoj zemlji prave palačinke, a taj video je postao popularan brzinom svetlosti. Razlikuju dse od način, a neodoljiv ukus ima daje, zapravo, grčki jogurt.

Sastojci:

  • 200 grama grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 50ml ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50gr šećera
  • 120gr brašna
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 1 kašika maslaca
  • javorov sirup za preliv
Grčke palačinke
foto: Printscreen Youtube / Άκης Πετρετζίκης

Priprema:

U velikoj posudi umutite jogurt, jaje, ulje, so, vanilu i 50gr šećera dok se potpuno ne sjedine.

Dodajte brašno, sodu bikarbonu i lagano umutite. Dovoljno da se sjedine sastojci, ne treba previše mešati.

Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Dodajte kašiku putera i pržite ih na umerenoj vatri.

Sipajte tri supene kašike smese u tiganj ostavljajući dovoljno prostora između da se ne spoje. Jedna kašika je dovoljna za svaku palačinku, piše Telegraf.

Proverite ivice i kada vidite mehuriće na površini, znači da su spremne za obrtanje. Otprilike 2-3 minuta sa svake strane (znaćete da su spremne kada se više ne lepe za tiganj).

Ređajte ih jednu preko druge i poslužite sa medom, orasima, voćem, javorovim sirupom ili bilo kojim drugim prelivom koji vam se sviđa.

Obršite tiganj papirnim ubrusima tako da sledeća serija ne izgori. Dodajte malo putera i ponovite postupak sa preostalim testom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs