Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g pirinča
  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 d suvog grožđa
  • 2 kesice vanilin šećera
  • malo sode bikarbone
shutterstock-608560733.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: Tri četvrtine litra mleka stavite da se greje, pa dodajte i pirinač da se kuva. Mešajte i dolivajte mleko po potrebi, dok se pirinač ne skuva. Pred kraj sipajte šećer.

Skuvani pirinač ohladite. U njega umešajte žumanca, suvo grožđe, vanilin šećer i malo sode bikarbone. Belanca posebno umutite u čvrst sneg i polako umešajte u pirinač.

Pleh dobro podmažite i pospite brašnom. Sipajte pirinač i pecite na 200 stepeni dok malo ne porumeni. Po želji, mestimično poprskajte prelivom od čokolade.

Bonus video:

00:46
Pavlova torta sa filom od plazme Izvor: instagram/slatkadomaćica
00:46
Pavlova torta sa filom od plazme Izvor: instagram/slatkadomaćica

Obožavamo deserte koji ne zahtevaju mnogo muke u pripremi. Smutiš, prospeš, zakuvaš, poslužiš i - to je to! Uživajte kao što smo i mi.

Obožavamo deserte koji ne zahtevaju mnogo muke u pripremi. Smutiš, prospeš, zakuvaš, poslužiš i - to je to! Uživajte kao što smo i mi.