Naša glumica Jelena Gavrilović priznaje da nije neko ko voli da porvodi dosta vremena u kuhinji, ali kada nešto pravi, trudi se da bude izuzetno ukusno! Preferira jednostavne recepte, te joj je tiramisu jedna od omiljenih poslastica. Vrlo jednostavno ga priprema i svaki put joj ispadne savršeno!
Sastojci:
- 125 grama šećera u prahu
- 2 jaja ( možda treba dodati još jedno zbog boje)
- 450 grama maskarpone sira
- par kapi limunovog soka
- 200 ml slatke pavlake za kuvanje
- piškote
- kafa
- malo ruma
Priprema:
U jednoj činiji najpre umutite mikserom žumance sa šećerom u prahu. Dodajte maskarpone sir, pa mutite, te dodajte 200 ml slatke pavlake.
U drugu činiju umutite belanca sa šećerom i dodajte par kapi limuna. Sve mutite dok smesa ne postane homogena.
Piškote umačite u kafu u koju možete dodati malo ruma. Ređajte fil, prvo piškote pa opet fil - piškote.