osvežavajuća posalstica

TIRAMISU OD JAGODA: Čuvena italijanska poslastica na malo drugačiji način! (RECEPT, VIDEO)

Iskoristite sezonu jagoda da napravite tiramisu od jagoda za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena!

Recepti
Autor:
TIRAMISU OD JAGODA: Čuvena italijanska poslastica na malo drugačiji način! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/Yummy Recipes Katy

Sezona jagoda još malo traje, pa ih samim tim, osim što ih jedemo sveže, koristimo i za ukusne torte i kolače. Ukoliko ste nekada jeli tiramisu i ako vam se dopada, onda ćete verziju sa jagodama naprosto obožavati.

Priprema nije ni najmanje komplikovana, a ukus će vas apsolutno osvojiti. Da stvar bude još jednostavnija, za pripremu ove italijanske poslastice u malo drugačijoj verziji, potrebno je zaista malo vremena.

Sastojci za sirup:

  • 100 g jagoda
  • 30 g šećera
  • 60 ml vode
  • 10 ml soka od limuna

Za fil:

  • 250 g maskarpone sira
  • 20 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • 80 g kondenzovanog mleka
  • 5 ml soka od limuna
  • piškote
  • sveže jagode

Priprema:

  • Iseckajte jagode, a zatim ih sipajte u šerpu i dodajte šećer, vodu i limunov sok.
  • Kuvajte sve dok se malo ne zgusne.
  • Poređajte piškote u posudu, a jagode isecite na tanje kriške i poređajte po ivici posude.
  • Sipajte preko piškota pola sirupa od jagoda, a zatim umutite slatku pavlaku i dodajte u maskarpone i šećer u prahu.
  • Sjedinite opet mikserom, a onda dodajte limunov sok i kondenzovano mleko i sve dobro sjedinite.
  • Sipajte pola smese preko sirupa, a zatim poređajte piškote i, nakon toga, sipajte još jedan red sirupa i na kraju fil.
  • Sve ukrasite iseckanim jagodama.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs