Ovo se ne odbija

ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo, smažu se lako, može i SLANINA da se korsti

Zapečene makarone sa suvim vratom se tope u ustima!

Recepti
Autor:
ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo, smažu se lako, može i SLANINA da se korsti
Zapečene makarone sa suvim vratom, Foto: Shutterstock

Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i maldi i stari. Malo uradite vi, malo rerna.

Sastojci:

  • 400 g makarona
  • 100 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • glavica crnog luka
  • 200 g suvog vrata
  • 5 kašika ulja
  • biozačin
  • so, biber
Zapečene Makarone
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.

2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.

4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.

5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs