Ko ovo jelo nije probao, evo prilike da se dobro pokaže u kulinarstvu, zaista ga nije ni malo teško napraviti. Imaćete predivan ručak začas, koji će vam prijati kada su paklne vrućine.
Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza
- sir (tvrđi), kačkavalj
- 3 čena belog luka
- peršunov list
- so, maslinovo ulje
Priprema:
1. Povrće oprati. Beli luk izdrobiti, dodati maslinovo ulje, seckan peršunov list i so.
2. Plavi patlidžan iseći na listiće do same drške, ali ne do kraja. Svaki list namazati mešavinom ulja i belog luka. Između listova patlidžana ređati tanke listove šargarepe, paprike, paradajza i tanke kriške sira.
3. Posoliti odozgo, još malo pouljiti i narendati kačkavalj. Peći na 200 stepeni oko 30-40 min.
4. Napomena: Sa strane stavite i po jedan sečen krompir. Ovako pečeno povrće ne samo da je dekorativno već i veoma ukusno!