Probajte

Sladoled od čokolade za koji vam nisu potrebni skupi aparati: Ukusan, kremast - savršen! (RECEPT)

Za pripremanje sladoleda nije potrebno da budete majstor poslastičar, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno da imate samo malo mašte, volje i dobar recept.

Recepti
Autor:
Sladoled od čokolade za koji vam nisu potrebni skupi aparati: Ukusan, kremast - savršen! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

SASTOJCI ZA SLADOLED OD ČOKOLADE: - 200 g tamne čokolade - 5 žumanaca - ½ šoljice šećera - 500 ml mleka PRIPREMA:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca, lagano dodajte mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs