Jača imunitet

Moćna kruška leči sve ovo: Obara visoku temperaturu, pomaže kod zatvora, upala i pritiska!

Pravi prirodni lek za desetinu bolesti

Nutricija 15.06.2018. - 09:18h Autor: centarzdravlja.hr
Foto: Shutterstock

Kruška je voćka veličinom slična jabukama. Za razliku od jabuka, kruške imaju koru koju je teže čistiti. Kora može biti žuta, zelena, smeđa, crvena ili pak kombinacija svih boja.

 

Uglavnom slatke, sočne i blagog ukusa, a tekstura im je kremasta. Najpoznatija je kineska kruška koja ima najbolja lekovita svojstva. Prisutne su tokom cele godine, a najbolje su od kraja jula do početka februara.


Nutritivna vrednost

 

Odličan izvor topljivih vlakana. Sadrževitamine A, B1, B2, C i E, folnu kiselinu i niacin. Također su bogat izvor bakra, fosfora i kalija, a u manjim količinama sadrže kalcij, klor, željezo, magnezij, natrij i sumpor.

 

Prednosti za zdravlje
 

Kruške su hipoalargeno voće koje je puno vlakana, a retko izaziva alergijske reakcije. Sok od kruške je odličan za novorođenčad jer je blagog ukusa, a veoma zdrav. Pomažu i kod sledećih stanja:

 

Krvni pritisak

Sadrže antioksidativna i antikancerogena jedinjenja koja sprečavaju nastanak visokog krvnog pritiska i srčanog udara.

 

Kardiolog Dražen Šebetić upozorava: Ovo su najveće zablude o visokom pritisku, ne smete da verujete u njih!

foto: Shutterstock

Rak

Visok nivo vitamina C i bakra će smanjiti nivo slobodnih radikala u telu i na taj način sprečiti oštećenja ćelija.

 

Holesterol

Kruške su bogate pektinom, koji efektno smanjuje nivo lošeg (LDL) holesterola.

 

Probavni trakt

Topljiva vlakna su odlična za zdravlje probavnog trakta i mogu da pomognu u sprečavanju nastanka raka debelog creva.

 

Zatvor

Pektin je diuretik i ima blago laksativno delovanje, što će podstaći rad creva i omogućiti pravilno varenje hrane.

 

Energija

Kruška je bogat izvor glukoze i fruktoze, koje prilično brzo podižu nivo energije.

 

Temperatura

Najbolji način da smanjite telesnu temperaturu jeste da popijete veliku čašu sveže isceđenog soka od kruške.

 

Mešavina koja čini čuda: Ove prirodne namirnice jačaju vaše kosti i smanjuju bol! (RECEPT)

foto: Profimedia

Imunitet

Antioksidativno delovanje kruške će ojačati vaš imunitet. Jedite krušku ili pijte sok od kruške, pogotovo kada je sezona gripa i prehlada.

 

Upale

Kruška ima protivupalno delovanje i pomaže kod oslobađanja od bola uzrokovanog upalnim procesima.

 

Osteoporoza

Kruške sadrže visok nivo bora, koji pomaže telu da apsorbuje kalcijum i na taj način sprečavaju nastanak osteoporoze.

 

Saveti za konzumaciju i čuvanje kruške

 

- Odaberite čvrste kruške tamnije boje

 

Pustite da odstoje nekoliko dana dok malo ne omekšaju

 

Jednom kada krušku oljuštite, ona može da stoji nekoliko dana

 

- Kruške čuvajte dalje od hrane intenzivnog mirisa (luk, beli luk, kiseli kupus) jer one vrlo lako mogu da poprime te mirise, zbog čega im se menja i ukus

 

Šta se dešava sa organima dok vi mršavite: Srce se smanjuje, mozak i pluća podmlađuju, kosti više ne bole!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.