Stvar volje

Skinula je 30 kg bez vežbanja, a jela je sve: Evo kako joj je uspelo! (FOTO)

Gubljenje kilograma je moguće bez odricanja i vežbanja ako se osoba posveti brojanju kalorija. Svojim primerom to je pokazala i Rebeka, čija je priča o mršavljenju postala pravi hit na Instagramu
Nutricija
20:46h Autor:
Foto: Instagram / Rebecca_weightloss__warrior

Rebeka je 24-godišnja diplomirana kriminološkinja, koja je za manje od godinu dana skinula 30 kilograma. Zahvaljujući profilu na Instagramu kojeg prati više od 30 hiljada ljudi, zgodna Rebeka je svojim primerom nadahnula mnoge žene koje vode bitku s kilogramima.

 

"Kada želiš da prođeš test, učiš za njega. Kada želiš da kupiš kuću, štediš novac. Kada želiš da smršaš, radiš na tom cilju svaki dan, odbijaš kolačiće, hranu iz dostave i besplatne slatkiše u kancelariji. Odlučuješ da donosiš bolje odluke u ishrani za svoju budućnost. Reč je o promeni životnog stila, pa ne očekuj da ti bude lako i da ćeš videti rezultate preko noći. Ništa se ne menja, ako nisi spremna da se promeniš."

 

Imala 110 kg, pa smršala 35 kg: Evo kako je postigla figuru života! (FOTO)

 


 

Gubitak kilograma zgodna Rebeka najpre zahvaljuje brojanju kalorija. Iako nije presrećna zbog potrebe da svaki obrok podeli na manje delove i njene kalorijske vrednosti, ovaj proces joj je omogućio da jede raznoliku hranu bez većih odricanja.

 

Tako na njenom jelovniku mogu da se nađu visokokalorične namirnice koje kombinuje s manje kaloričnom hranom. Hamburger će da pojede u "pecivu" napravljenom od klobuka pečuraka, krompiriće će da ispeče sama i da pojede sa povrćem pripremljenoj na pari, a čokoladu će da stavi u jutarnju zobenu kašu.

 

Njoj je uspelo, i vama će: Smršala 12 kilograma bez odricanja, evo kako! (FOTO)

 

 

 

Važno je iskombinovati obrok koji ne premašuje 500 kalorija, a obično se vrednosti kreću između 400 i 450 kalorija za ručak ili večeru.

 

Najčešće je reč o obrocima s visokim procentom proteina i malim dozama ugljenih hidrata, kao što su tvrdo kuvana jaja s boranijom ili juneći gulaš s kuvanim brokolijem i karfiolom i slične kombinacije.

 

Čaj koji topi salo sa stomaka: 8 cm manje u struku već posle 7 dana! (RECEPT)

 


 

Uz stalni nadzor hrane koju konzumira, tu je potreba za redovnom vežbom koja joj nije draga. Rebeka prednost zato daje brzoj šetnji s kojom na ovoj način prijeđe i do 5 kilometara dnevno.

 

Kada je ljudi pitaju šta ju je motivisalo za promenu životnog stila, ali i kako ostaje motivisana za zdraviji način ishrane, Rebeka kaže:

 

"Bila sam umorna od stalnog osećaja umora i činjenice da sam debela prijateljica. Umorna sam bila od biranja odeće koju zapravo nisam želela da nosim. Traćila sam godine mrzeći samo sebe, i iskreno jednog jutra sam se probudila i shvaitla da sam spremna za novi početak. Gubitak kilograma ima više veze s mentalnim borbama, nego sa izbegavanjem konzumacije čokolade. I kao mršavica i dalje imam svojim kriznih dana, ali previše sam uložila truda da bih sada posustala."

 

Jedite i mršavite: 4 namirnice koje provereno skidaju salo sa stomaka!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...