Počnite što pre

Jedite i mršavite: 4 namirnice koje provereno skidaju salo sa stomaka!

Mnoge namirnice su vrlo zdrave za organizam, ali neke sadrže posebno hranjive sastojke koje tope masnoću. Zato, ako želite da skinete suvišne naslage, jedite ove namirnice
Fitnes & Nutricija
17:24h Autor:
Jedite i mršavite: 4 namirnice koje provereno skidaju salo sa stomaka!
Foto: Shutterstock

Gubitak masnih naslaga s područja stomaka ne podrazumeva nužno dijetu. Važno je i da jedete prave namirnice. Mnoge namirnice su vrlo zdrave za zdravlje organizma, ali neke sadrže posebno hranjive sastojke koje tope masnoću. Zato, ako želite da skinete suvišne naslage, jedite ove namirnice:

1. Borovnice

Bobičasto voće poznato je po svom zdravom uticaju na organizam. Kada je reč o borovnicama, valja imati na umu da su bogate antioksidansima i da imaju jaka protivupalna svojstva. Istraživanje sa Univerziteta Mičigen došlo je do rezultata u komu se pokazala povezanost između borovnica i masnoće na stomaku. U laboratoriji su tri meseca hranili pacove namirnicama koje sadrže borovnice. Rezultati su pokazali značajno smanjenje masti u abdominalnom području. Uz to, borovnice smanjuju triglicerid i insulin, pa su korisne protiv srčanih bolesti i dijabetesa.

Jednostavna indijska dijeta: Prvi vidljivi rezultati već za 7 dana! (RECEPT)

2. Semenke lana

Zbog vrlo visokog nivoa omega-3 masnih kiselina koje deluju protivupalno, pomažu u regulaciji hormona stresa poput kortizola. Regulisanje kortizola doprinosi topljenju sala s područja struka.

Domaći lek za jake kosti: Koristili ga još u antičkoj Grčkoj! (RECEPT)

3. Nemasni jogurt

Bogatstvo kalcijuma i aminokiseline arginin delotvorno topi masnoću. Kalcijum pomaže u regulisanju i načinu raspodele masnoća po telu. Arginin podstiče topljenje masti i povećava mišićnu masu.

4. Spanać

Izvrstan izvor vitamina C koji podstiče da se kortizol, hormon stresa, vrati u normalu nakon stresne situacije. Manje stresa, manje masnih naslaga.

Recept Dženifer Lopez za smuti koji pije svaki dan: Nikada nije bolje izgledala!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs