Smršajte postepeno

Pravilan raspored obroka koji vam pomaže da izgubite kilograme

Najbolje vreme za doručak je oko 7 časova ujutro, ručak se preporučuje između 12.30 i 13 časova, a večera između 18 i 18.30, pokazalo je istraživanje
Nutricija 01.04.2014. - 16:24h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Istraživanje koje je sprovela kompanija Forza Supplements sakupljalo je podatke o osobama koje su znatno smršale. Pored toga šta su jeli, a koju hranu izbegavali, osobe koje su izgubile suvišne kilograme vodile su računa i u koliko tačno sati su jeli, piše Stvarukusa.rs.

 

Najbolje vreme za doručak, kako je pokazalo ispitivanje je oko 7 časova ujutro, ručak se preporučuje između 12.30 i 13 časova, a večera između 18 i 18.30.

 

Čak 84 procenta ispitanika smatra da je tačan vremenski raspored obroka ključan za uspešan gubitak kilograma, dok 76 procenata ispitanih osoba smatra da je doručak najvažniji obrok u toku dana.

 

Tri četvrtine osoba koje su učestvovale u ovom istraživanju je izjavilo da im je u mršavljenju pomoglo to što su imali lagan ručak, a međuobork nisu izbegavali. Ispitivanje je pokazalo da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 časa, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti u tom periodu najteže mogu odoleti iskušenjima.

 

Ovo istraživanje zapravo potvrđuje izreku: doručak pojedite sami, ručak podelite sa prijateljem, a večeru poklonite neprijatelju. U stvari, rešenje nije u izbegavanju večere, već ona mora biti bar tri sata pre odlaska na spavanje.

 

Osobe koje su bile uspešne u gubitku kilograma savetuju i da se obroci ne preskaču.

 

OVDE pogledajte koje su kombinacije hrane najgore za zdravlje i kada treba piti vodu, pre ili posle jela.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...