Prečica do vitke linije

Pomoć pri mršavljenju: Birajte ove namirnice, jer će vas najbrže zasititi!

Uz ove namirnice dijeta nikada nije bila lakša

Fitnes & Nutricija
Autor:
Pomoć pri mršavljenju: Birajte ove namirnice, jer će vas najbrže zasititi!
Foto: Shutterstock

Kada ishranu prebacite na zdravu stanu, prva briga je osećaj gladi koji može da se javi. Uz ove namirnice to nije nikakav problem, jer one koje se nalaze na ovom spisku će vas držati sitima jako dugo.

Ako ste započeli zdraviji način ishrane birajte ove namirnice češće:

Probiotički jogurt

Probiotici se brinu za zdravu probavu, ali i pružaju osećaj sitosti. Studija je pokazala da su ispitanici koji su pili jogurt obogaćen probiotičkom kulturom izgubili više kilograma i imali nizak nivo leptina, hormona sitosti, u organizmu.

Jabuke

Ne samo da su odlične za čitav organizam, jer su pune vitamina, one mogu da zavaraju glad jako dugo. Ako pojedete jabuku 15 minuta pre obroka, bićete siti i pojesti manju kaloričnu hrane.

Koru ne ljuštite, jer se upravo u njoj nalaze vlakna koja pomažu u regulaciji šećera u krvi, zbog čega stvaraju osećaj sitosti.

12 zdravstvenih prednosti krastavca: Nema gde ne pomaže, ali u ovom dobu dana ga nikako nemojte jesti!

Avokado

Kako je dokazala studija, ako dodate polovinu avokada obroku, vaša želja za hranom će se smanjiti u narednih tri sata za 40 posto.

Jaja

Nedavno istraživanje je pokazalo da su žene koji su za doručak jele dva jajeta izgubile 65 posto više težine nego žene koje su ujutru jele pecivo. Proteini u jajima brže zasićuju i produžuju osećaj sitosti, a to znači danećete pasti u iskušenje da posegnete za grickalicama između obroka.

Tikvice u službi zdravlja: Niste ni svesni koliko su korisne za organizam!

Supa

Supa je odličan izbor ako ste na dijeti jer su istraživanja dokazala da ukoliko za užinu pojede supu, može da izgubite čak 50 posto više masnoća.

Odlična caka je da supu pojedete pre ručka ili večere, jer će vam pomoći da se brže zasitite.

Savršene kovrdže: Napravite same sprej za najlepše lokne ikada! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs