NAVIKE ZA BOLJI ŽIVOT

Zlatna pravila koja život znače: Ove rituale zadovoljnih žena morate da usvojite!

Zlatna pravila koja svaka žena mora da zna

Nega
Autor:
Zlatna pravila koja život znače: Ove rituale zadovoljnih žena  morate da usvojite!
Foto: Shutterstock

Donosimo vam pravila po kojima žive sve samouverene dame.

Počnite sa njihovom primenom odmah kako bi vam život postao srećniji i zdraviji.

Umivanje i skidanje šminke je osnovno pravilo koje svaka žena mora da ispoštuje. Ne postoji izgovor zbog koga je dozvoljeno preskakanje ove rutine.

Maska i masaža lica nije obavezna svako veče ali umivanje, osnovno pravilo higijene, se ne sme izostaviti. Preskakanje ovog koraka izazvaće preranu pojavu bora i isušivanje lica.

10 načina da očisite limfni sistem: Samo na ovaj način telo će izbaciti otrove!

Nađite idealnu nijansu crvenog karmina prema svom tenu. Crveni karmin deluje moćno i može da upotpuni svaki autfit.

Koralne nijanse pristaju onim damama sa toplijim tenom, dok su tamnije nijanse karmina idealan izbor za dame za hladnim tenom.

Vodite računa o opštem zdravlju. Nega o samom zdravlju je bitnija od površinske, kozmetičke nege. Vodite računa o ishrani, dosta vremena provodite u prirodi i ispoštujte onih 8 sati sna za lepotu.

Naučite da stilizujte kosu same. Frizeri savetuju da nakon pranja, kosu uvijete u peškir i sačekate da se osuši prirodnim putem. Nakon toga je samo malo stilizujte uz pomoć okrugle četke i frizura će izgledati kao da ste uprtavo izašli iz salona.

Neka vaš miris bude prepoznatljiv i neka vas po njemu pamte. Izbor pravog parfema je veoma bitan. On može puno da kaže o vašoj ličnosti i karakteru.

Uokvirite lice na pravi način.

Kada su obrve u pitanju osnovno pravilo je da ne pratite slepo trendove koji nam se nameću, jer ne pristaju svi oblici baš svakom licu.

Tajni simptom koji vas upozorava na bolesti: Da li ste čuli za skrivenu glad?

Dovoljno i najbolje rešenje će biti da samo malo korigujete vaš prirodan oblik i počupate samo one dlačice viška. Dodatni korak je olovkla kojom možete da docrtate ili potamnite prirodne obrve ukoliko vam je to potrebno.

Obrve sređene na ovaj način učiniće vase lice vizuelno mlađe.

Skratite krajeve kose svaka 2 meseca. Nijedno ulje ili šampon neće magično rešiti problem ispucalih krajeve, pa je idealno rešenje redovna poseta frizeru kako bi kosa izgledala lepršavo i zdravo u svakom trenutku.

Mnogi ljudi pri upoznavanju oko bace prvo upravo na šake. Zato je nega ruku i noktiju veoma bitna. Izbor boje laka je na vama, ono što je bitno je da deluju uredno.

Vežbanje je sjajna stvar koju možete da priuštite telu. Poseta teretani dva puta nedeljno će poboljšati raspoloženje, ubrzati metabolizam i doprineti ukupnom boljitku za čitav organizam.

Razbudite se čašom vode pomešanom sa limunom. Benefiti ove rutine su mnogi.

Doručkujte u roku od pola sata nakon buđenja. Ova navika će na najbolji način pokrenuti metabolizam.

Ne pijte ništa u toku i 40 minuta nakon obroka, jer će to usporiti metabolizam i doprineti osećaju nadutosti.

Sok od cvekle, šargarepe i pomorandže: Čisti jetru, snižava pritisak, leči anemiju! (RECEPT)

Za pravilan rad organa za varenje tajna leži u 3 obroka u toku dana i 2 užine između.

Ne praktikujte da jedete 2 sata pre spavanja. Konzumiranje hrane neposredno pred odlazak u krevet učiniće da teže utonete u san.

Uživajte u hrani i jedite polako, bez žurbe.Sažvaćite hranu više puta kako ne bi izazvala težak osećaj u stomaku, a u toku obroka izbegavajte da gledate telviziju jer, neka istraživanja tvrde, u tom slučaju pojedemo mnogo više hrane.

Unos tečnosti je od izuzetne važnosti za dobar osećaj, zato popijte barem jednu čašu vode na svakih sat vrtemena.

Cigarete, kafa, alkohol i gazirana pića su neprijatelji organizma. Izbacite ih potpuno ili barem smanjite njihovu upotrebu.

Izbegavajte prženu hranu i hleb. Tako ćete uštedeti dosta kalorija. Uvrstite zeleni čaj u primenu, a umesto da ga zasladite šećerom odlučite se za med.

Ovi koraci učiniće da organizam bude u boljem stanju, a telo u odličnoj formi. Kada je stanje takvo i samopouzdanje će se popeti na viši nivo.

Hronični bolovi u kičmi, vratu i zglobovima: Eliminišite ih na ove načine, bez lekova i odlaska kod lekara!

(srtil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs