Pravi domaći

Sok od cvekle, šargarepe i pomorandže: Čisti jetru, snižava pritisak, leči anemiju! (RECEPT)

Ovaj sok se izuzetno lako priprema, a predstavlja pravi eliksir za telo

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Najbolji i najzdraviji je domaći sok koji ste sami napravili. Osim osvežavajućeg napitka, dobićete i zdrav eliksir koji će preporoditi vaše telo.

Jedan od takvih napitaka je i ovaj o kojem vam danas pišemo. Sok od šargarepe, cvekle i pomorandže je iznenađujuće ukusan i sladak.

Blagotvorna svojstva soka do cvekle, šargarepe i pomorandže:

  • Snižava krvni pritisak
  • Čisti jetru
  • Leči anemiju
  • Povećava izdržljivost i smanjuje bol u mišićima.

Izvor je kalijuma, magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B6, C, antioksidanata i rastvorljivih vlakana.

12 sjajnih razloga zašto je cvekla najbolji prijatelj vaše kože!

Narandže su bogate vitaminom C, a odličan su izvor kalcijuma, bakra, kalijuma i vitamina B6.

Šargarepa smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, a sadrži vitamine A, K, kalijum i bakar.

Cvekla je poznat čistač jetre. Osim toga ona je namirnica br1 koja leči anemiju.

6 jela koja se ne smeju podgrevati: Otrovaćete se!

Potrebno vam je: 1 cvekla (oljuštena); 500 šargarepe; 1 kg pomorandži

Priprema: Sve sastojke očistite od ljuske i stavite u sokovnik. Dobijeni sok konzumirajte tokom dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...