Da li verujete?

Doktor (94) i dalje radi, u punoj je snazi, 10 godina nije imao ni prehladu: Tvrdi da je sve to zbog OVE namirnice!

Jednu naviku ima već dugo godina, i ne odriče je se ni na jedan dan

Medicina
15:31h Autor:
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Doktor Marej Grosnan nedavno je proslavio je 94. rođendan, a još uvek radi kao otorinolaringolog na institutu u Los Anđelesu.

Dane provodi okružen kijanjem, kašljanjem i bakterijama, ali već deset godina se nije ni prehladio!

"Mislim da je to delimično zato što sam kroz život konstantno izložen minimalnim količinama virusa zbog posla. Mnogi lekari stvore otpornost zbog stalne izloženosti", kaže vremešni doktor.

Međutim, Grosnan priznaje za Prevention da nešto radi svaki dan - pije jogurt i te navike se ama baš nikada ne odriče.

"Žive bakterije se "petljaju" sa mikrobima u našem organizmu. Oko 100 milijardi mikroba proizvodi vitamine poput B6, B12, K2. To pomaže u borbi protiv Ešerihije koli i salmonele i održava creva zdravim", objasnio je Stiv Bouers, koji je intervjuisao Grosnana za svoju knjigu Secrets of the World's Healthiest People.

Zbog njega su Japanci zdravi i žive najduže: 10 zlatnih saveta slavnog lekara (105)!

foto: Shutterstock

Osim što čuva imunitet, jogurt može da spreči i gomilanje kilograma. Osobe koje piju tri šolje jogurta nedeljno manje se goje tokom godinu dana za razliku od onih koji to ne rade, prema istraživanju objavljenom u časopisu International Journal of Obesity.

Baš taj podatak je veoma važan, budući da je upravo gojaznost povezana s nizom stanja poput dijabetesa, srčanih bolesti i raznih oblika tumora.

Bitno je odabrati pravi jogurt, pa tražite natpis "živa kultura" na ambalaži i izbegavajte jogurte koji ne moraju da stoje u frižideru. Držite se brendova koji sadrže bakteriju lactobacillus ili bifidobacterium, jer su upravo one najefektnije.

6 puta nominovana za Nobela: Doktorka u detalje otkrila uzrok teških bolesti i način zaštite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs