nega lica

Neobični recepti za zdravlje lica: Počnite da se umivate na ovaj način!

Naviknite svoju kožu na mehuriće i ona će vam biti prezahvalna!

Nega
Autor:
Neobični recepti za zdravlje lica: Počnite da se umivate na ovaj način!
Foto: Profimedia

Korišćenje gazirane vode kao deo tretmana čišćenja lica i stavljanje iste u maske za lice i tonere česta je praksa u Japanu i Koreji, a od skoro počinje da se širi i na ostale delove sveta.

Gazirana voda sadrži sledeća blagotvorna svojstva:

Sadrži istu pH vrednost kao vaša koža: pH vrednost vode sa česme je 7, dok gazirana voda ima pH vrednost 5,5, koja je takođe vrednost kože lica – tako da neće izazvati iritaciju.

Čisti pore i smanjuje iritaciju: gaziranost razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u zapušenim porama. Rezultat toga je dublje čišćenje i sprečavanje izbijanja novih bubuljica.

Poboljšava cirkulaciju: ugljendioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, sa suptilnim rumenilom.

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako gazirana voda stvara zdraviji ten:

Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože. Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika do kože – što je bolja cirkulacija, bolje će ceo sistem funkcionisati i koža će izgledati zdravije – smatra dr Engelmen.

Ako želite da isprobate ovu metodu čišćenja lica pratite sledeće korake:

  • Zapljusnite lice gaziranom vodom ili zadržite dah i zagnjurite lice u činiju punu kisele vode 10 sekundi
  • Izmasirajte lice sredstvom za čišćenje
  • Isperite sapunicu gaziranom vodom
  • Pre nanošenja kreme, istapkajte lice peškirom

Dr Engelmen ne preporučuje pranje lica gaziranom vodom svaki dan. Koža prvo mora da se navikne na mehuriće, naročito ako imate osetljivu kožu lica.

– Ako je efekat pene previše jak, pomešajte jednaku količinu gazirane i mineralne vode kako biste smanjili kiselost i kako bi se lakše ispralo sa lica.

Još jedan savet je da pomešate u jednakoj količini gaziranu vodu i zeleni čaj, potapajući vatu u tečnost i ostaviti na licu desetak minuta. Razlog je činjenica da što se duže gazirana voda nalazi na koži, bolji će biti rezultati.

Nega lica u 20-im i 30-im godinama: Važno je da znate šta vašoj koži treba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs