Detaljna uputstva

Nega lica u 20-im i 30-im godinama: Važno je da znate šta vašoj koži treba!

Međutim, koža se menja iz godine u godinu, a samim tim i potrebe te se ne smete oslanjati na svoju rutinu ili gene, već na pametnu rutinsku negu koju ćete iznova prilagoditi vašoj koži

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Svakom novom decenijom trebalo bi iznova 'podesiti' svoju svakodnevnu rutinu nege lica, budući da se vaša koža u potpunosti menja.

 

Da, postoje dame koje se dan danas još uvek zaklinju na samo jednu kremu kroz čitav život, čak i u starosti.  Međutim, koža se menja iz godine u godinu, a samim tim i potrebe te se ne smete oslanjati na svoju rutinu ili gene, već na pametnu rutinsku negu koju ćete iznova prilagoditi vašoj koži.

 

Godine kada žene zvanično prestaju da izgledaju mlado: Poražavajuća vest!

foto: Shutterstock

20-e godine života

 

Do sredine 20-ih godina života, promene na koži gotovo su nevidljive. Jedina stvar koja vam smeta su crvenilo ili pojava malih mitisera. Od 25-te godine vaša koža počinje da stari (da, nažalost), čak i ako to vašem oku još uvek nije vidljivo. Obnova ćelija ne odvija se više istom brzinom kao i na početku 20-ih godina, a nivo vlage kože naglo počinje da pada.

 

Manjak sna, nezdrava ishrana, pušenje, alkohol i emocionalni stres i naravno neizostavno UV zračenje, već su ostavili svoje tragove na vašem licu.

 

Ono što je vašoj koži sada potrebno je hidratacija i trebala bi biti u svim proizvodima koje koristite. Takođe, vitamin E i aloe vera vraćaju joj izgubljenu svežinu, a na sunce ne bi trebalo da izlazite bez minimalne zaštite od barem SPF 20 u vašoj dnevnoj kremi.

 

Ova decenija obeležena je prevencijom, a vaša koža će vam na tome zahvaliti u narednom deceniji.

 

Trenutak kada se sve menja: Šta uradite ovoj godini života, utiče na čitavu budućnost!

foto: Profimedia

30-e godine života

 

U ovoj deceniji možete da primetite prve bore i linije oko očiju i oko usta. Razlog je jednostavan. Svi gresi vaših dvadesetih godina sada su vidljivi.

Osim toga, koža postaje tanja, masnoća kože i elastičnost polako se smanjuju. Dostava vlage i hranjivih materija pada, a ako ste imali akne i mitisere koje ste istiskivali, sada vidite neujednačen ten, ožiljke i depigmentaciju.

 

Ono što je vašoj koži sada potrebno je moć antioksidansa! Moćne materije mogu da se bore protiv agresivnih slobodnih radikala u koži uzrokovanih spoljašnjim faktorima kao što su UV zračenje, zagađenje vazduha i stres. Najveća doza vitamina C nalazi se u serumima i koncentratima koje bi trebalo da nanosite ujutro i uveče. Međutim, oni funkcionišu samo u kombinaciji s UV zaštitom, jer vitamin C nežno ljušti kožu i tako izlaže osetljive nove slojeve kože štetnom zračenju.

 

Od marta do oktobra obavezno nosite krenu sa SPF 30, bolje sa SPF 50, koja bi trebalo da bude završni korak vaše rutine. Uz vitamin C i zaštitni faktor, takođe je i vreme za kreme s hijaluronskom kiselinom koja je idealna za dan.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...