Jednostavna vežba

Vrhom jezika dodirnite nepce i dišite 60 sekundi: Efekat oduševljava i lekare!

Svako može da oseti prednosti ove tehnike disanja, zato što se skoncentrišete na samo disanje umesto stresa ili misli koje vam ne daju da spavate noću
Medicina 24.01.2017. - 17:42h Autor: fokuzz.com
Foto: Thinkstock

Postoje razne tehnike disanja koje vam mogu pomoći kod različitih problema i sve što treba da uradite je da pronađete za sebe odgovarajuću tehniku. Pogledajte kako vam može pomoći ova jednostavna vežba.

 

Ovaj trik je vrlo koristan za ljude koji imaju problema sa spavanjem od velike količine stresa. Vežba je vrlo jednostavna i traje manje od 60 sekundi.

 

Postavite vrh jezika na prednji deo nepca, odmah iza tkiva gornjih zuba i držite ga u tom položaju do kraja vežbe.

 

Izdahnite duboko kroz usta sa zvukom šuštanja. Zatvorite usta i udahnite duboko bez ikakvog zvuka dok izbrojite do četiri. Držite dah dok izbrojite do sedam i izdahnite duboko na usta, ponovo praveći zvuk šuštanja, dok izbrojite do osam.

 

Spavate na stomaku: Crno vam se piše, lekarka objašnjava zašto! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ceo gore navedeni proces udisaja i izdisaja treba da bude jedan celokupni ciklus, gde je izdisaj duplo duži. Ponovite ovaj proces u 3 dodatna ciklusa. Uverite se da svaki put izdahnete na usta.

 

Praktikujte ovo dva puta dnevno i pokušajte da smanjite tenziju, stres i nervozu, posebno pre nego što odete na spavanje.

 

Stavite 2 čena belog luka ispod jastuka pre spavanja: Fenomen koji oduševljava lekare!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ova tehnika disanja se ponaša kao sedativ - potpuno opušta telo i um, omogućavajući vam da zaspite za manje od minut. Samo postavite jezik u tačan položaj kao što je navedeno i dišite pravilno.

 

Svako može da oseti prednosti ove tehnike disanja, zato što se skoncentrišete na samo disanje umesto stresa ili misli koje vam ne daju da spavate noću. Ova vežba je prirodan smirivač za nervni sistem i opušta um i telo. Ponovite vežbu i videćete da će biti jače i efektivnije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...