Ne ignorišite ih

5 znakova da vam hitno treba jesenja detoksikacija: Nesanica, povećana potreba za slatkim, osip

Ako stalno kijate, imate iznenadne želje za slatkim i stalno ste umorni, verovatno ste i vi jedan od potencijalnih kandidata za detoksikaciju
Medicina
14:44h Autor:
5 znakova da vam hitno treba jesenja detoksikacija: Nesanica, povećana potreba za slatkim, osip
Foto: Shutterstock

Nakon leta, mnoge osobe imaju potrebu za dubinskom detosikacijom. Ako stalno kijate, imate iznenadne želje za slatkim i stalno ste umorni, verovatno ste i vi jedan od potencijalnih kandidata. Otkrijte koji su znakovi, i kako kratkoročno možete da smanjite neprijatne posledice.

1. Alergije

Ako vam u jesen jačaju simptomi alergija, moguće je da se uzrok ne krije samo u polenu koji nadražuje vaš nos i grlo, već i u stanju vašeg organizma i imuniteta. Napravite detoksikaciju organizma i smanjite neprijatne posledice na najmanju moguću meru.

Stručnjaci za homeopatiju preporučuju i prirodne pomagače protiv posledica alergija kao što su pčelinji med, propolis i polen.

Kako da napravite napitak od šargarepe i grejpfruta koji izbacuje toksine saznajte OVDE.

2. Patite od nesanice

Ako imate problema sa spavanjem, velike su šanse da imate probleme s preopterećenom jetrom, koja radi prekovremeno i onemogućava vam da utonete u okrepljujući san. Ovaj organ je glavni razgrađivač štetnih materija iz organizma, uključujući i hemikalija iz propisanih lekova i alkohola.

Kratkoročno bi mogli da vam pomognu suplementi u prahu s dodatkom glicina, koji će vas opustiti i omogućiti vam spavanje.

Koji su saveti za kvalitetniji san saznajte OVDE.

3. Potreba za slatkim

Preterano uživanje u slatkim proizvodima od rafinisanog šećera je navika koje se može da se uporedi sa zavisnošću. Kvalitetna detoksikacija organizma ne podrazumeva samo uklanjanje štetnih materija iz tela, već i potiskivanje želje za slatkim.

Brzinski trik za uklanjanje ove želje je vrlo jednostavan: u čašu obične vode umešajte 3 kašike jabukovog sirćeta, pa ispijte svaki put kad imate potrebu za šećernim grickalicama.

Kako da sami napravite jabukovo sirće saznajte OVDE.

4. Osip

Izgled kože je odličan pokazatelj šta se zapravo događa u organizmu. Ako vam izbiju plikovi koji su praćeni svrabom, telo vam poručuje da se bori s nekim tipom upale, a koja je obično uzrokovana nezdravom hranom koju konzumirate.

U lečenju ovih nepravilnosti kože možete da se poslužite nekolicinom prirodnih lekova i čajeva, u zavisnosti od tipa osipa koji imate. Najbolje je da se konsultujete s dermatologom, ali i homeopatskim stručnjacima.

5. PMS

Ako svakog meseca patite od predmenstrualnog sindroma, moguće je da ste jedna od glavnih kandidatkinja za detoksikaciju organizma, koja će neprijatne posledice da smanji i za pedeset odsto. Pritom se ulje jagorčevine nameće kao odličan prirodan pomagač kod PMS-a.

OVDE saznajte kako da očistite jetru na prirodan način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs