Jednostavno prelepo

Šta treba uraditi sa enterijerom na jesen: Uz ovih 7 jeftinih detalja, izgledaće kao da ste hiljade evra potrošili na renoviranje! (FOTO)

Neće vam trebati puno novca, a rezultat će vas oduševiti

Enterijer
Autor:
Šta treba uraditi sa enterijerom na jesen: Uz ovih 7 jeftinih detalja, izgledaće kao da ste hiljade evra potrošili na renoviranje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jesen je stigla, a s njom dolazi i obilje plodova i prirodne dekoracije koju možemo da unesemo u dom. Takođe, to je vreme u kojem mnogo više vremena provodimo u unutrašnjosti svog doma nego što smo to činili proteklih meseci, pa nam je važno da se u njemu osećamo što prijatnije!

Uz malo mašte i vrlo malo potrošenog novca u svoj dom možete da unesete dašak jeseni i tako uživate u mnogima najdražem godišnjem dobu!

1. Ćebad i jastuci zagasitih boja

Nikada nije bilo lepše ušuškati se ispod ćebeta sa šoljicom čaja u rukama nego tokom prvih hladnih jesenjih večeri. A ko kaže da i ćebe i jastuci ne mogu da budu u pravim jesenjim bojama? Pritom ne morate da kupujete nove ukrasne jastuke koji su vrlo često skupi, već možete na one postojeće samo da stavite jeftinije presvlake ili ih čak i sašijete sami kod kuće od ostataka materijala. Poigrajte se žutim, crvenim i smeđim tonovima.

Prirodno je opet u modi: Ovo je najveći trend u farbanju ove godine!

2. Zasadite jesenje cveće

Pijace i prodavnice polako su počele da se pune jesenjim biljkama u teglicama poput vresa. Upravo je vres ujedno i najčešće cveće koje se može videti na prozorima u našim krajevima tokom jesenjih i zimskih meseci, a osim što je i lekovit, značajno podiže izgled i enteriejra ili eksterijera!

3. Dekoracija bundevama

Ništa ne govori o jeseni kao bundeve koje su se počele da se pojavljuju na poljima i u prodavnicama. Od onih manjih sorti koje same po sebi mogu da posluže kao dekoracija pa do većih, upravo je ovo idealan jesenji dodatak svakom domu.

Osim što od bundeve možete da skuvate ukusnu čorbu, njenu koru možete da iskoristite i kao vazu (prethodno je očistite iznutra) i ispuniti je jesenjim cvećem. One manje možete i da obojite u svoje omiljene boje pa ih prilagodite bojama i dizajnu svog enterijera.

Ima ih u svakom domu: Ove tri stvari blokiraju pozitivnu energiju u kući!

4. Zamenite fotografije u ramovima

Vrlo jeftina i jednostavna dekoracija koju možete da napravite za svega nekoliko minuta je jednostavna zamena postojećih fotografija u ramovima koje već imate. Bilo da je reč o fotografijama s vašim uspomenama koje su fotografisane nekih od prošlih jeseni ili pak onima koje ćete pronaći na internetu i ispisati ih, ova mala promena će doneti sasvim novi izgled domu.

5. Iskoristite jesenje lišće

Na vrlo sličan način možete da napravite i prava mala umetnička dela koristeći ono najlepše što nam jesen nudi – lišće u crvenim, žutim i smeđim tonovima. Kao što smo nekada presovali lišće za herbarijum, isto tako možemo da ga pripremimo i za stavljanje u ramove ili nasumične dekoracije po stanu. Pritom je vrlo važno da se lišće dobro osuši i da iz njega izađe sva vlaga jer će se u suprotnom zbog toplote u domu naborati, osušiti i izmrviti.

Unesite ovih 9 predmeta u spavaću sobu što pre: Gledajte kako uspeh i sreća ulaze u vaš život!

6. Dodajte rustične elemente

Tokom jeseni često šetamo šumom gde osim lišča možemo da skupljamo i grančice, žireve, kestenje i druge prirodne elemente. Upravo njihova drvenasta struktura i boja daju rustičnu notu svakom domu. Uz njihov dodatak ćete izbeći sterilan izgled doma i uneti dodatnu toplinu.

Možete se poigrati i drvenim predmetima poput poslužavnika za serviranje ili pak male drvene klupe u tamnim smeđim bojama koju možete da smestite u hodnik.

7. Upalite sveće

I na kraju, unesite u svoj dom i sveće. Bilo da posegnete za onim bez mirisa ili pak onima s mirisima bundeve, pomorandže, cimeta, čaja i drugih jesenje-zimskih tonova, dolazak kući s posla biće još lepši uz prijatnu atmosferu koju stvaraju sveće. Ako iz nekog razloga ne možete ili ne želite da ih koristite u svom stanu, nabavite električne. Osećaćete se sigurnije, a ugođaj će biti gotovo isti.

12 saveta kako da iskoristite svaki delić prostora u potkrovlju: Bez ovih pravila se ne upuštajte u renoviranje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs