Priroda nudi lek

Vlaga u domu razara zdravlje, naročito dečje: Rešite problem pomoću ovih 5 biljaka - one sve upijaju!

Svaka od ovih biljaka pružiće vam još dodatnih benefita

Enterijer 24.09.2018. - 11:11h Autor: Stil / zadovoljna.hr
Biljke koje upijaju višak vlage u kući, Foto: Profimedia

Boravak u prostoriji sa puno vlage nije dobar za zdravlje. Tamo gde je vlaga, obično se nalazi i buđ, koja i te kako utiče na zdravlje, izazivajući simptome groznice, glavobolje, povraćanje, čak i oštećenje jetre.

 

Ako u kući imate vlagu, lekari ističu da ste u tom slučaju podložniji bolestima disajnih organa, ali i reumi, astmi i tuberkulozi. Javlja se i depresija, čak i psihoza. Najjači uticaj vlaga ima na zdravlje dece, izazivajući alergije, kožne bolesti i bronhijalnu astmu.

 

Ipak, sa ovim problemom mogu da vam pomognu biljke, i to sledećih pet:

 

Spatifilum
 

Veruje se da ova biljka donosi ljubav u dom, pa je neki nazivaju ženskom srećom. Ne samo da Spatifilum isušuje višak vlage u vazduhu i reguliše klimu u prostoru, već i uništava spore buđi. Najbolji ufekat ćete postići ako biljku držite u prostoru na idealnih 18 stepeni.

 

Unesite ovih 9 predmeta u spavaću sobu što pre: Gledajte kako uspeh i sreća ulaze u vaš život!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LM (@lm___deco) on

 

Arabika (biljka kafe)

 

Bobice arabike pojavljuju se tek nakon pet ili šest godina od trenutka kada je biljka posađena, pa je najbolje kupiti već izraslu biljku. Ona isušuje višak vlage, a vazduh ispunjava predivnim tropskim mirisom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agata Danielkiewicz (@agbarista) on

 

Mirta

 

Ova biljka je simbol mira i užitka. U prošlosti su ljudi verovali da je ova biljka sveta, da ljudima može da vrati mladost, a putnike ispuni dodatnom energijom. Danas su utvrđene neke druge blagotvorne karakteristike. Mirta uklanja višak vlage iz okoline i ubija mikrobe iz vazduha.

 

Ima ih u svakom domu: Ove tri stvari blokiraju pozitivnu energiju u kući!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eteläparvekkeen elämää (@etelaparveke) on

Lovor
 

Lovor je simbol pobede, slave i veličanstva. Potiče iz suptropskog područja zbog čega voli hlad, vlažan vazduh i veće količine tople vode. Uklanja višak vlage iz vazduha, a njegovi osušeni listovi oplemeniće ukus brojnih jela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pamela_Giannini (@pamelagiannini76) on

 

Stablo limuna

 

Limunovo stablo ispunjava vazduh fantastičnim citrusnim mirisom, a istovremeno uklanja višak vlage iz okoline. Sadrži veliki broj lekovitih materija i steriliše prostor oko sebe. Limunovo stablo voli sunčevu svetlost i redovno zalivanje.

 

Šta treba uraditi sa enterijerom na jesen: Uz ovih 7 jeftinih detalja, izgledaće kao da ste hiljade evra potrošili na renoviranje! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs