Utisak koji se pamti

Miris je prvo što ljudi primete kad vam uđu u kuću: Ovako će se uvek osećati svežina, bez upotrebe hemije i veštačkih proizvoda!

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvežavaju vazduh, pa su jedan od najboljih načina da vam dom uvek miriše lepo

Enterijer 24.08.2018. - 12:28h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Čim uđete u neki prostor - osetićete njegov miris. Ponekad je on suptilan i veoma prijatan, pa može da probudi lepa sećanja. Ako je situacija obrnuta, poslušajte sledeće savete i dom će vam uvek mirisati divno!

 

1. Domaća aroma lampa
 

Na laganu vatru stavite posudu s vodom, pa dodajte kriške limuna ili pomorandže, svežu nanu ili lavandu, latice cveća, u zavisnosti od godišnjeg doba i ukusa. Prostorom će se širiti predivan sveži miris, mnogo prirodniji od onog koji pružaju aroma lampe.

 

2. Redovno čistite odvode


Ako vam nedostaje svežine bez obzira koliko čistiti, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se rešiti neprijatnog mirisa je da u odvod obilno sipate sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna i zatim pustite toplu vodu. Ako želite prirodniju varijantu, poslužite se sokom od limuna ili limete, pa zatim takođe isperite odvod. Ako ni to ne pomogne, sipajte pola šoljice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

 

3 energetska đavola u svakoj kući: Ovi predmeti sami uvlače negativnu energiju i nesreću u vaš dom!

foto: Profimedia

3. Sveće na neobičnim mestima


Ako govorimo o svećama i mirisima, verovatno vam je prva asocijacija puno upaljenih sveća na jednom mestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mesta gde najmanje očekujete - kao što su ormari s odećom, peškirima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapahnuti divan miris, već će ga upiti i vaša odeća i tekstil.


4. Biljke


Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvežavaju vazduh, a neke od njih imaju i jako lep miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranijum, kubanski origano...

 

Izbegnite veliku grešku: Ovu odeću nikada ne treba da perete sa omekšivačem!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs