Večni stilovi

Ovakav enterijer nikad ne izlazi iz mode: 15 najlepših klasičnih ideja! (FOTO)

Jednom opremite stan ovako i uvek će izgledati moderno i prefinjeno

Enterijer
15:09h Autor:
Ovakav enterijer nikad ne izlazi iz mode: 15 najlepših klasičnih ideja! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Trendovi u svetu uređenja enterijera menjaju se svakih nekoliko godina. Međutim, neki stilovi i dekori ipak nose titulu večitih. Donosimo vam 15 klasičnih ideja koje su uvek u modi i sa čijim odabirom sigurno nećete pogrešiti!

1. Dobro osvetljenje

Najjednostavni trik za lep i topao izgled vašeg doma je dobro osvetljenje. Izaberite ono osvetljenje koje će jednako obasjati svaki kutak prostorije, koje je klasičnog izgleda i koje se uklapa u estetiku vašeg enterijera.

Miris je prvo što ljudi primete kad vam uđu u kuću: Ovako će se uvek osećati svežina, bez upotrebe hemije i veštačkih proizvoda!

2. Umetnine

Ovo je jedna od onih dizajnerskih strategija koja ne mora puno da košta. Bilo da se radi o uokvirenom posteru, slici ili pak skulpturi koju ste našli na buvljaku, važno je zapravo da taj komad predstavlja vas.

A post shared by anna⠀☾ (@elle_menope) on

3. "Pravi" materijali

Materijali poput pravog drveta ili keramičkih pločica dugog su veka ako ih pravilno održavate, uvek su u trendu i zato se isplate. Isto važi i za materijale poput bakra ili mermera. Kada dođe vreme da izaberete materijale za svoj dom i želite nešto što će dugo trajati, prvo obratite pažnju na one koji su vremenski najduže izdržali.

3 energetska đavola u svakoj kući: Ovi predmeti sami uvlače negativnu energiju i nesreću u vaš dom!

4. Crno i belo

Kombinacija boja koja je večna je definitivno spoj crnog i belog. Visoki kontrast ovih boja svakom prostoru daje dašak elegancije, bez obzira kakav stil preferirate.

5. Umirujuće spavaće sobe

Trend u dizajnu spavaćih soba koji će još dugo ostati je korišćenje blagih boja. Tako svetli tonovi plave ili sive boje mogu da stvore umirujuću okolinu što je i najbitnija stavka kada se radi o spavaćoj sobi.

Pauci i drugi insekti će pobeći iz vašeg doma, a novi više neće ulaziti: Toliko prost i jeftin trik!

A post shared by Kristin?? (@kristingronas) on

6. "Vintidž" predmeti

Za predmete koji postoje više od 50 godina i koji su toliko dugo i popularni male su šanse da će izaći iz mode. Tako su kožne fotelje ili persijski tepisi odličan izbor ako želite da kombinujete moderno s nečim klasičnim.

A post shared by Laura & Nora (@_designtales_) on

7. Bele kuhinje

Sa zidovima neutralnih boja, tamnim podovima i belom kuhinjom nećete pogrešiti. Imajte na umu te tri stavke dok dizajnirate prostor po svom ukusu i stapate ih sa svojim stilom.

Ovo su najprljavija mesta u kući: WC šolja nije ni u prvih pet!

8. Ugradne police

Police ugrađene u zid pune knjiga i ličnih detalja ostavljaju prefinjeni utisak kućne biblioteke i smatraju se velikom uštedom prostora.

9. Kamin

Kamini ili peć osim što imaju vrlo konkretnu ulogu, svojim izgledom mogu da doprinesu jačanju rustičnog stila unutar vašeg doma. Koliko su potrebni, toliko ih je lepo i imati, pa zašto to onda ne biste u potpunosti i iskoristili?

Napravljena najbolja kuća na svetu: Traje 20 godina, košta 500 evra, još i štedi za vas! Evo o čemu se radi (FOTO)

A post shared by Greyandglossy (@greyandglossy) on

10. Komoda

Kada je dobra organizacija enterijera u pitanju, komode nikad ne izlaze iz mode. Police, fioke i korpe uvek su korisne, drže sve na svom mestu i najbolje "iskorišćavaju" prostor.

11. Pruge

Bilo da se radi o horizontalnim ili vertikalnim, pruge su vekovima klasični detalj koji krasi mnogobrojne enterijere. Ovo je jedan od grafičkih motiva koji će zbog svoje jednostavnosti uvek biti popularan.

Zavirite u nestvaran stan Majkla Korsa: Luksuz u prestižnom delu Njujorka sa pogledom od 100 miliona dolara! (VIDEO)

12. Zid sa fotografijama ili slikama

Na jednom zidu možete da imate sopstvenu galeriju. Izaberite fotografije koje imaju lični značaj za vas. Ako želite da postignete eklektični stil, onda se odlučite za različite modele i boje okvira, a ako je vaš stil više tradicionalan, odaberite okvire koji se međusobno slažu.

A post shared by Sonja Oe (@sonjaoel) on

13. Mekani tepih

Popularnost tepiha zajedno sa stilovima i njihovim dizajnima često se menjaju, ali "pahuljasti" tepisi na tvrdim podlogama uvek mogu da prođu. Osim što su mekani, udobni za hodanje i prijatni za oko, tepih odlično služi i za postavljanje granica unutar prostora.

Mediteranski stil: Kako da uredite dom kao najlepšu kuću na moru! (FOTO)

A post shared by AG Home (@aghomerugs) on

14. Tamno plava boja

Iako se i trendovi boja menjaju, uvek možete da računate na mornarsko plavu, odnosno tamno plavu boju. Bez ustezanja kupite kauč u toj boji ili obojite sto, a s dolaskom novih trendova možete da izmenite detalje i dodatke poput jastuka.

15. Upečatljiva ulazna vrata

Detalj vaše kuće koji uvek privuče pažnju su zasigurno ulazna vrata u boji. Odaberite odvažnu boju poput crvene i ulepšajte izgled svog doma.

Prvo što se vidi kad vam neko uđe u kuću: Kako da uredite ulazni hodnik! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs