Oduševiće vas

Prirodno je opet u modi: Ovo je najveći trend u farbanju ove godine!

Nezavisno od toga da li volite svetle, pastelne ili one duboke, zagasite nijanse, ovo je boja s kojom nećete pogrešiti

Enterijer
Autor:
Prirodno je opet u modi: Ovo je najveći trend u farbanju ove godine!
Foto: Profimedia

Leto je na odlasku, ali stručnjaci za boje već serviraju trendove za sledeću godinu. Smirujuća, opuštajuća i prirodna – ovo su prve asocijacije na zelenu. Ona već neko vreme samouvereno vlada u enterijerima, a dizajneri predviđaju da će tako ostati i tokom cele sledeće godine.

Poznati svetski proizvođač boja, PPG, predviđa da će iduće godine sve prirodno biti veliki hit u enterijerima. Stručnjaci PPG-a poručuju da će u domovima vladati “Nights watch” - tamna nijansa zelene boje.

Dizajnerka enterijera otkriva: Ovo su najbolje boje zidova za svaku prostoriju!

Savremen način života sve nas više odvaja od prirode i umirujućeg efekta koji donosi, no dašak šume lako ulazi u domove uz pravi odabir boja.

Nezavisno od toga da li volite svetle, pastelne ili one duboke, zagasite nijanse, ovo je boja s kojom nećete pogrešiti kada odaberete zelenu kao osnovnu boju u ovoj prostoriji.

Unesite ovih 9 predmeta u spavaću sobu što pre: Gledajte kako uspeh i sreća ulaze u vaš život!

Boja biljaka i šuma najbolje će naglasiti lepotu drvenog nameštaja. Ako u spavaćoj sobi imate mnoštvo komada ili detalja izrađenih upravo od ovog toplog, mnogima omiljenog materijala, naglasite njegovu lepotu omiljenom nijansom zelene. Nezavisno od toga da li voli moderan i savremen stil ili ste skloniji onim romantičnim, elegantnim i retro, za sve postoji prava nijansa zelene.

Svetle pastelne nijanse mogu da imaju retro prizvuk, posebno na 50-e godine prošlog veka. S druge strane, tamna nijansa zelene odlično se slaže s tradicionalnijim stilovima.

Planirate da renovirate kupatilo? Obratite pažnju na ovih 7 grešaka koje svi prave!

Zelena smiruje i osvežava

Kao srednja boja spektra, a takođe i kao prelazna boja iz žute u plavu, zelena je boja centra, sredine i harmonije. Budući da je zelena boja neutralna, slaže se sa gotovo svim bojama. To je jedan od razloga zbog kojih je lako koristiti zelenu pri uređenju svake prostorije.

Ovakav enterijer nikad ne izlazi iz mode: 15 najlepših klasičnih ideja! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs