Vežbe sa bezbroj benefita za telo i um

Jača telo i duh: Budokon jogom preporodite čitav organizam! (VIDEO)

Budokon joga je jedan od mlađih stilova joge koji je osnovao Kameron Šejn. Ona predstavlja neobičan izazov, budući da u sebi spaja borilačke veštine, jogu i pokrete inspirisane životinjskim kretanjem

 

Fitnes 12.08.2019. - 12:20h Autor: stil.kurir.rs
Foto: Shuterstock

On se jogom bavi od 1983. godine, a 2001. je osnovao Budikon univerzitet. Za sebe kaže da je "umetnik, pisac, inovator, osnivač pokreta, oslobodilac, otac, svetac, osmatrač nepoznatog, isterivač gluposti", a njegovi studenti su "umetnici, olimpijci, filmske i rok zvezde".

 

Njegov moto je: "kako činimo nešto, tako činimo sve"

 

Budikon pozitivno menja kvalitet načina na koji se krećete, način na koji razmišljate, način na koji komunicirate i način na koji živite.

 

Dženifer Aniston obožava da prakikuje ovu vrstu joge i tvrdi da je upravo ona zaslužna za njen savršen izgled, kao i da joj je pomogla da prebrodi moge teške stuacije.

 

 

Najpoznatija fitnes instruktorka savetuje! Restriktivne dijete nikada ne daju željene rezultate: Za vitku liniju je ova stvar ključna!

 

 

Pored fizičkih koristi, za Budokon se kaže da stimuliše um i pojačava osećaj za sebe.

 

„Imamo sistem proučavanja sa šest stubova od kojih je pokret samo jedan“, objašnjava Kameron Šejn. Ostale su misli, emocije, odnosi, ishrana i okolina.

 

Povećana lakoća kretanja koja dolazi sa savladavanjem Budokona može pozitivno da utiče na život izvan teretane.

 

"Ako se krećete ukočeno i kruto, velike su šanse da se to odražava i na druge aspekte vašeg života". "Ako ste skloni suzdržavanju u svom pokretu i pokazivanju inhibicija, sigurno sre ni u životu ne izražavate u potpunosti." 

 

 

 

Rešite se sumnje: Kako da otkrijete da li vas neko prisluškuje ili snima!

 

 

Osim što trenirate um, ovim vežbama jačate gornjeg dela tela

 

Izgradićete mišiće gornjeg dela tela. Većina nas je prirodno jača u nogama, jer su one ono što svakodnevno najviše koristimo. Za Budokon se kaže da pomaže da se uravnoteži snaga između naših gornjih i donjih delova. Dosledna praksa će vam pružiti tonirane ruke i jača leđa.

 

„Ova praksa uključuje mnogo poza zbog kojeg moramo da nosimo težinu svojih tela na rukama“, kaže Kameron. 

 

Odlična je i za ubrzanjanje metabolizma

 

"Kao i drugi oblici joge, Budokon joga sama po sebi nije naročito kardio intenzivna, ali kada u kombinaciju dodamo aspekte vežbanja kretanja životinja i borilačkih veština, praksa postaje mnogo intenzivnija i dobija elemente kardio programa"

 

U video snimku pogledajte kako ove vežbe izgledaju:

 

 

 

 

 

Stari recept za potpuno čišćenje debelog creva: Izbacite sluz, otpad i parazite za tri nedelje! (RECEPT)

 

 

(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...