Životna transformacija

Za godinu dana smršala 26 kg: Kalorije ne brojim, jedem i tortu, evo kako mi je uspelo! (FOTO)

Oduvek je, kaže, isprobavala svakakve dijete, ali jo-jo efekat je bio neizbežan, a njena težina je varirala po 10 – 15 kilograma

Lepi & Zdravi
Autor:
Za godinu dana smršala 26 kg: Kalorije ne brojim, jedem i tortu, evo kako mi je uspelo! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram / crystalfitnessjourney

Za Kristal Barkli (28) svest o tome da ima višak kilograma pojavila se u obliku fotografije. Oduvek je, kaže, isprobavala svakakve dijete, ali jo-jo efekat je bio neizbežan, a njena težina je varirala po 10 – 15 kilograma.

Napitak od dva sastojka koji brzinski topi salo sa stomaka: Rezultati vidljivi za 15 dana! (RECEPT)

Ali tek kad je na društvenoj mreži ugledala jednu svoju fotografiju, shvatila je da je debela.

"Prizor je bio jeziv. Jesam li stvarno bila toliko ogromna? Mislim da sam živela u zabludi sve vreme", priznaje.

Isprobala svaku dijetu

Do kraja 2016. godine, Kristal je sa svojih 160 cm visine težila 84 kg. Bila je to najveća brojka kojom je ikad raspolagala, a koja ju je smestila u kategoriju gojaznosti, prema indeksu telesne mase.

Smršala 20 kg i zategla zadnjicu jednom vežbom: Svako može da je radi kod kuće! (VIDEO)

"Počela sam da izbegavam sve društvene događaje po svaku cenu jer sam bila debela i nesrećna. Nisam uopšte želela da tražim haljinu koja bi mi odgovarala jer ni u čemu nisam izgledala dobro. Prolila sam reku suza u garderobama", priča Kristal.

Iako je isprobala "svaku dijetu koja postoji", ništa nije zadržavalo rezultate duže od nekoliko nedelja, a sa svakom bi izgubila tek nekoliko kilograma.

"Divim se ljudima koji idu u teretanu i tamo se ubijaju od vežbanja, ali to nisam ja."

Joga poza koja uništava celulit: Jedna vežba za butine i zadnjicu! (FOTO)

A post shared by Crystal (@crystalfitnessjourney) on

Plan prehrane

"Učlanila sam se u ženski fitnes klub i vežbala 3-4 puta nedeljno. Brzo sam primetila prve promene", priča Kristal, koja je takođe znala da mora da promeni i ishranu.

"Isključila sam sav nepotreban šećer i prerađene ugljene hidrate (beli hleb, kolače, torte, gazirana pića). Počela sam da jedem pravu hranu. Zapisivala sam šta jedem i fokusirala se na listu sastojaka svakog obroka", opisuje ona.

Najbolje alkalne namirnice protiv kiselosti organizma: Sprečavaju gojenje, rak i infarkt!

Budući da nije znala ni da izgovori polovinu tih sastojaka za koje nikad nije čula, Kristal je postala vegetarijanka.

"Prestala sam da pijem i kravlje mleko jer mi je stvaralo upale na koži i osećala sam se naduto. Počela sam da jedem kari, testeninu, salatu. Čokoladu i čips sam zamenila bademovim štapićima. Od gaziranih pića pila sam jedino mineralnu vodu", kaže.

Ne odriče se sitnih užitaka

"Sva ta hrana je bila toliko ukusna da sam jedva shvatila da sam na dijeti. Prestala sam da pravim planove. Kad god sam tako razmišljala u prošlosti, uvek sam tražila prvu priliku da prekršim. Fokusirala sam se na cele sastojke, pravu hranu za telo i jela sam razumne porcije. Kalorije ne brojim, iako na početku jesam i tada sam unosila oko 1.500 kalorija", priča Kristal.

Jetra je jedan od najvažnijih organa u našem telu: Na ovih 6 načina je svakodnevno uništavate!

Od januara prošle godine, Kristal je izgubila 26 kilograma i sada ima zdravih 58.

"Ljudi me pitaju kako mi uspeva da odolim svim napastima u kuhinji, ali ja sebi zapravo ništa ne branim. I dalje ponekad sebi priuštim čokoladu ili pomfrit. Morate sebi da dozvolite sitne užitke ako želite da budete srećni. Kad se slavi rođendan, naravno da ću da pojedem tortu. Ali sve se to radi umereno i u razumnim količinama. Nakon jednog takvog "izleta", uvek se resetujem tako što sledećeg dana jedem isključivo zdravo", otkrila je Daily Mail-u.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs