"JELA SAM OVO SVAKO JUTRO, A REZULTATI SU ME OSTAVILI BEZ TEKSTA": Miljana je za kratko vreme primetila velike promene

Iskustvo žene koja je svako jutro jela ovsenu kašu je veoma zanimljivo, a rezultati su neverovatni.

Lepi & Zdravi
08:54h Autor:
"JELA SAM OVO SVAKO JUTRO, A REZULTATI SU ME OSTAVILI BEZ TEKSTA": Miljana je za kratko vreme primetila velike promene
Iskustvo žene koja je svako jutro jela ovsenu kašu, Foto: Profimedia

Doručak je mnogima omiljeni obrok u danu, te vrlo pažljivo biraju kojom namirnicom će da započnu dan. Veruje se i da je doručak najvažniji obrok, te da od njega zavisi i metabolizam. Ispovest žene koja je svako jutro pila jogurt sa lanom mnoge je iznenadila, a onda je bila oduševljena rezultatima nakon samo 2 nedelje.

Ovsena kaša smatra se jednim od najzdravijih doručaka, dok mnogi ne mogu da zamisle jutro bez svoje omiljene kaše. Miljana je za Telegraf ispričala svoje iskustvo sa ovsenom kašom i otkrila zanimljive detalje.

Ovsena kaša
foto: Shutterstock

- Počela sam da jedem ovsenu kašu svakog jutra za doručak. Uglavom sam jela već pripremljenu smešu iz kesice, a kad god sam mogla pravila sam sama svoju kašu. Uvek je spremam sa toplom vodom jer želim da izbegnem dodatne kalorije i usporeno varenje mešanjem sa mlekom i jogurtom. Pronašla sam mešavinu voća koja mi savršeno odgovara uz ovsenu kašu, a kad god sam u prilici koristim sveže voće.

U kašu obično stavim suvo grožđe, lešnik ili badem, bananu ili bobičasto voće. Dugo mi je trebalo da se nateram i da krenem sa ovom rutinom, ali sada sam presrećna što jesam jer su me rezultati ostavili bez teksta.

Prvo što sam primetila jeste da mi je koža postala mnogo kvalitetnija i lepša. Ovsena kaša je odlična u borbi protiv upala na koži pa se savetuje svima koji pate od ekcema, dermatitisa i osipa, a meni je bila odlična i u borbi protiv bubuljica. Cink iz ovsene kaše pomaže u borbi protiv proširenih pora i utiče na oporavak kože. Gvožđe je hrabni i povećava vlažnost i izdržljivost ćelija kože, dok magnezijum smanjuje otok i crvenilo kao i podočnjake.

Kako redovno treniram, primetila sam da su mi mišići izdefinisaniji nakon treninga i da imam dovoljnu količinu proteina koji su neophodni za oporavak mišića nakon treninga. Pored toga tu su i ugljeni hidrati koje mišići zahtevaju, ali i antioksidanti.

Imam godinama probleme sa cirkulacijom, a sada sa ovsenom kašom koja je puna antioksidanata situacija je drugačija. Antioksidanti pomažu da arterije budu prokrvljene i sprečavaju zapušenje krvnih sudova zbog čega je cirkulacija mnogo bolja. Imam više energije kada ujutru započnem dan uz ovakav doručak i mogu lakše da ispunim sve obaveze koje imam, a pri tom stignem i da odradim dobar trening u teretani.

Kako sam imala više energije i unosila zdrave namirnice primetila sam da sam izgubila par kilograma i to baš na mestima na kojima sam i htela. Bila sam duže vreme sita i nisam se prejedala kad sam bila gladna.

Sada znam da su svi koji su pričali da je ovsena kaša odlična za zdravlje i izgled bili u pravu. Pored svega, na ovaj način štitim svoje telo od lošeg holesterola i rizik od srčanih oboljenja je mnogo manji. Nastaviću da jedem ovsenu kašu za doručak i dalje jer sam prezadovoljna rezultatom, rekla je Miljana za Telegraf.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs