SAZNAJTE KAKO

OPRA VINFRI SKINULA 20 KILOGRAMA I OTKRILA KAKO: 'To je način života, OVAJ način ishrane je tako oslobađajući"

Gubitak kilograma, s kojima se borila celog života, donelo joj je samopouzdanje, pa 69-godišnjakinja Opra Vinfri danas izgleda bolje nego ikada.

Fitnes & Nutricija
Autor:
OPRA VINFRI SKINULA 20 KILOGRAMA I OTKRILA KAKO: 'To je način života, OVAJ način ishrane je tako oslobađajući"
Opra Vinfri, Foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia in lump sum up to 1/4 1200 x 1800px IMMEDIATELY Preostale narudžbe za dostizanje ograničenja: 246

Opra Vinftri se pojavila u Italiji na prezentaciji nove kolekcije modne kuće Luj Viton i tom prilikom pokazala svoju do sada najveću transformaciju. Voditeljka sa neverovatnom životnom pričom nikad lepše nije izgledala, a ističe da je tajna u tome što je pronašla način ishrane koji joj zaista prija.

Obučena u belu kombinaciju, koja je uključivala košulju tuniku i pantalone širokog kraja, Opra je naglasila crnim kaišem oko struka, a koliko joj je gubitak kilograma dao na samopouzdanju vidljivo je iz njenog poziranja na crvenom tepihu.

69-godišnjakinja nikada nije krila da se bori s viškom kilograma, ali tek je sada uspela da uradi ono o čemu većinu svog života sanja. Kako je otkrila, tokom poslednjih godinu dana odlučila je da potpuno resetuje sve navike koje je do tada imala.

Opra Vinfri
foto: Profimedia

Promenila je ishranu, ali i ponovo uzela u ruke kontrolu nad svojim životom. U najgorem periodu života Opra Vinfri došla je došla i do 107 kilograma, a i ovog puta se odlučila na program gubitka kilograma kojim je već jednom prilikom izgubila više od 20.

- Vreme je za resetovanje, čistim svoj frižider. Tako ću ostati na zadatom putu- rekla je još prošle godine u jednom snimku na Instagramu. Opra je počela da razmišlja o tome šta jede i uzela je "stvar u svoje ruke" i ponovo krenula u "Weight Watcherse", s kojima je i izgubila 20-ak kilograma 2016. godine. Tada je rekla:

- Otkako sam počela da sarađijem sa "Weight Watchersima" izgublia sam više od 20 kilograma. Iskreno vam mogu reći, više se ne borim i jedem sve što volim - takose, testeninu..Ni u jednom trenutku se nisam osećala kao da mi je nešto uskraćeno."

Opra Vinfri
foto: Profimedia

Inače, taj popularni siste, mršavljenja "Weight Watchers" osmislila je još 60-ih godina domaćica Džin Nidetč i tokom decenija stekla ogromju popularnost.

Sam program se zasniva na 4 osnovna principa - način ishrane, motivaciju za vežbanje, korisne navike i grupnu podršku, a uz sve se to koristi se sistem bodovanja, zahvaljujući kojem svaki pojedinac može sam da bira svoje obroke.

Sistem bodovanja ide otprilike ovako - 0 bodova za voće i povrće, 2 boda za većinu nemasnog mesa, ribe i žitarice, dok najviše bodova nose namirnice bogate mastima i šećerima.

Kako je rekla Opra još pre nekoliko godina, za taj oblik mršavljenja se odlučila jer je "lakši od bilo kog drugog programa u kojem je učestvovala". 'To je način života, način ishrane koji je tako oslobađajući. Ni u jednom trenutku se ne osećate kao da ste na dijeti i zaista deluje."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs