PILA SAM KEFIR SVAKO JUTRO 30 DANA I EVO ŠTA MI SE DESILO NAKON PRVE NEDELJE: Bograđanka otkrila neverovatan recept

Beograđanka ottkriva kako smršati pomoću kefira i kako se pravi, a ona je oduševljena rezultatima.

Fitnes & Nutricija
11:29h Autor:
PILA SAM KEFIR SVAKO JUTRO 30 DANA I EVO ŠTA MI SE DESILO NAKON PRVE NEDELJE: Bograđanka otkrila neverovatan recept
Kako smršati pomoću kefira i kako se pravi, Foto: Shutterstock

Kefir je namirnica koja ima visok sadržaj hranljivih materija i dobrih crevnih bakterija. Prema istraživanjima, veruje se da je mnogo koristniji od jogurta, a idealan je za dobro varenje, a samim tim može doprineti procesu mršavljenja.

Pravi se dodavanjem zrna kefira u mleko. Međutim, iako mnogi misle da se radi o zrnima žitarica, reč je o zrnastim kolonijama bakterija kvasca i mlečne kiseline koje po izgledu podsećaju na karfiol.

Domaći kefir je neuporedivo bolji od kupovnog, a jedna Beograđanka otkrila je način na koji ga ona sprema kao i rezultate koji su nastali kao posledica svakodnenog ispijanja kefira.

Način na koji ga je pravila:

Svako veče sam cedila kefir kroz plastičnu cediljku u kojoj su ostajala kefirna zrnca.

Kefir
Kefirfoto: Stil

Zatim sam ta zrnca ispirala ispod mlaza hladne tekuće vode dok ih dobro nisam oprala od mleka i naslaga usirenog mleka.

Kefir
foto: Stil

Kada se kefirna zrnca dobro isperu, stavljaju se u staklenu teglu, pa se potom prelivaju slatkim kravljim ili mlekom od koze koje je predhodno ugrejano na sobnoj temperaturi.

Kefir
Kefirfoto: Stil

Tako potopljena zrnca se pokriju pamučnom krpom i ostave na neko tamno mesto u kući naredna 24 sata. Nakon 24 sata, kefir se procedi i popije.

 Kefir
Kefirfoto: Stil

Veoma je važno da se kefir ne stavlja na sunce i u frižider, te da ne dolazi u dodir sa metalom. Mešajte ga plastičnom, drvenom ili keramičkom kašičicom.

Mesec dana je trajala moja kura ispijanja kefirira svakodnevno. Doručak i ručak su mi bili uobičajni, dok sam za večeru pila jednu šolju od 250 ml sveže ceđenog kefira. Nakon nedelju dana sam osetila poboljšanje, tj. ubrzanje metabolizma, dodatnu energiju i neku vrstu svežine nakon svakog gutljaja ovog napitka.

Višak kilograma je nestao

Druge nedelje sam primetila da su mi pantalone nešto malo "komotnije" u struku, a treće nedelje sam uvidela da mi je stomak znatno tanji. Vaga je pokazala 3 kilograma manje!

S obzirom na to da ništa nisam menjala u ishrani, sem dodatka kefira, ove "dobrobiti" sam pripisala isključivo njemu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs