Nije imao mere ni u čemu

Potpuna propast najplaćenijeg holivudskog glumca: Na šta je Džoni Dep proćerdao 650 miliona dolara! (FOTO, VIDEO)

U proseku je mesečno trošio dva miliona dolara, a u sudskoj tužbi traži 25 miliona dolara od svojih bivših finansijskih savetnika zbog prevare i lošeg upravljanja njegovim imetkom

Vip priča
13:18h Autor:
Potpuna propast najplaćenijeg holivudskog glumca: Na šta je Džoni Dep proćerdao 650 miliona dolara! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Koliko je dubok pad kada od najbolje plaćenog glumca (2012. upisanog u Ginisovu knjigu rekorda sa zaradom od 75 miliona dolara) proćerdate 650 miliona dolara? I koliko slepi morate da budete da ne primetite da vas je neko pokrao ili da vodite previše luksuzan život, baš poput legendarnog glumca Džonija Depa?

Pao sam tako nisko, da niže nisam mogao: Džoni Dep šokirao priznanjem o razvodu, porocima i porodici! (FOTO)

foto: Profimedia

Filmska zvezda, proslavljena u Bartonovim filmovima "Edvard makazoruki", "Vili Vonka i fabrika čokolade", kao i u pet nastavaka "Pirata sa Kariba", u proseku je mesečno trošila dva miliona dolara, a u sudskoj tužbi traži 25 miliona dolara od svojih bivših finansijskih savetnika Džoela i Roberta Mandela iz "The Management Group" za prevaru i loše upravljanje njegovim imetkom, na šta su mu oni uzvratili protivtužbom. Uz to ga tuže i bivši telohranitelji da im je dužan i da ih je dovodio u neugodne situacije ispadima u drogiranom i pijanom stanju.

Ali ono što je najgore za svakog roditelja je nedavna vest da je njegov sin, 16-godišnji Džon Kristofer Dep, od milja zvan Džek, hospitalizovan zbog ozbiljnih zdravstvenih problema.

foto: Profimedia

Vest o bolesti sina, kojeg je dobio u četrnaestogodišnjoj vezi s francuskom glumicom i pevačicom Vanesom Paradi (imaju i 19-godišnju ćerku, modela i glumicu Lili-Rouz), glumca je zatekla na evropskoj turneji s bendom Hollywood Vampires.

Naime, 55-godišnji Dep, koji od 12. godine svira gitaru (ima kolekciju od njih sedamdesetak), lud je za muzikom, sarađivao je i svirao s The Poguesima, Oasis, Red Hot Chilli Peppers, Merilinom Mensonom, družio se s Tomom Petijem i svojim idolom Kitom Ričardsom (po kojem je osmislio lik Džeka Speroua u "Piratima s Kariba"), a od 2015. gitarista je benda Hollywood Vampires osnovanog s pevačem Alisom Kuperom i bubnjarom Džoom Perijem iz "Aerosmith"-a.

Džoni Dep zabrinuo fanove zbog izgleda: Povlači se iz javnosti, razlog bolest? (FOTO)

foto: EPA / Cyril Zingaro

I sigurno bi bio muzičar da ga kolega Nikolas Kejdž početkom osamdesetih u Los Anđelesu nije nagovorio da se bavi glumom jer je bolje plaćena od muzike.

foto: Reuters / Pierre Albouy

Kuća od hiljadu kvadrata

Ipak, uprkos bogatstvu, Dep je na putu da izgubi sve ako njegovi bivši menadžeri dobiju parnicu, a glumac se, pak, ni u jednom trenutku ne odriče luksuza i hedonizma, čak i sada kada je na ivici finansijskog ponora: božićne praznike proveo je u Francuskoj, zimu na Bahamima, a proleće u Holivudu. Novinara magazina Rolling Stones, kojem je otvorio dušu rekavši da su ga poslovni menadžeri s kojima je sarađivao od 1999. do 2016. prevarili i izigrali, ugostio je u unamljenoj prostranoj kući od hiljadu kvadrata u londonskom Hajgejtu.

Možda to ne bi bilo začuđujuće da Dep nema čak 14 rezidencija širom sveta: od dvorca na jugu Francuske, nekoliko ostrva na Bahamima, nekoliko kuća i stanova u Los Anđelesu, farmu konja u Kentakiju čija je vrednost oko 75 miliona dolara... Naravno, ima i jahtu, a vrlo je vredna i njegova kolekcija od 45 luksuznih automobila i motora, među kojima je i stari Harley Davidson iz 1940. godine, prva luksuzna stvar kojom se nagradio kad je devedesetih počeo da dobija važne uloge.

foto: Profimedia

Kako se povećavalo njegovo bogatstvo, tako se povećavala i kolekcionarska strast: Dep poseduje oko dvesta umetničkih radova Endija Vorhola, Baskijata i Modiljanija, kao i razne memorabilije filmskih i muzičkih zvezda (od Marlona Branda do Merilin Monro) koje se nalaze u čak dvanaest skladišta. I sve bi to bilo u redu da ne postoje vrlo ekscentrični troškovi, čak i bizarni poput kremiranja tela svog dobrog prijatelja, pisca i novinara Hantera S. Tompsona i potom lansiranja njegove urne u svemir – što je koštalo oko pet miliona dolara. Ili kupovine kauča od 8.000 dolara iz rijaliti šoua porodice Kardašijan, samo zato što ga je poželela njegova ćerka Lili Rouz. Iz vrlo praktičnog razloga – da izbegne paparace, gužvu u redovima i dosadne obožavaoce, Džoni leti samo privatnim avionom, na šta je godišnje trošio oko tri miliona dolara.

foto: Profimedia

Naravno, tu su i troškovi osoblja: na stotine hiljada dolara potrošio je na majstora zvuka, oko milion dolara godišnje na ličnog lekara kojeg može da pozove u svako doba, lični čuvari su ga koštali oko dva miliona dolara, a 40 zaposlenih – najužeg i najneophodnijeg osoblja – godišnje je plaćao oko četiri miliona dolara. Među njima je i sestra Kristi Dembrovski, od početaka filmske karijere njegova savetnica i saradnica, kao i lični asistent Nejtan Holms.

Upravo su njih dvoje sporni u tužbi Depa protiv bivših finansijskih savetnika, jer se ispostavilo da je sestri isplaćeno sedam miliona dolara, a Nejtanu 700.000 dolara – i to bez pokrića. Navodno je novac s Depovog računa prebacivan na sestrin račun, a njime je platila ćerino venčanje, unamljivanje kuće i stanarinu.

"On je moj brat. Moj novac je njegov novac. A njegov novac je i moj ",

navodno je rekla sestra Kristi kada su je zvali iz računovodstva da opravda troškove.

Demolirao hotel zbog Kejt

Između nje i brata stvorio se razdor kada se Džoni spetljao i potom venčao s glumicom Amber Herd, a da nije potpisao predbračni ugovor. Kristi, kao starija sestra, od malih nogu je imala zaštitnički odnos prema bratu, pa ju je povredilo kada nije hteo da je posluša pri odabiru žene. Džoni Dep, naime, je najmlađi od četvoro braće i sestara, rođenih na farmi u Kentakiju: mama Beti Su Palmer bila je konobarica, a tata Džon Kristofer Dep inženjer.

Zbog očevog posla porodica se selila dvadesetak puta, sve dok se nije skrasila na Floridi, a kad je Džoni imao 15 godina njegovi roditelji su se razveli. Džoniju je mama poklonila gitaru kada je imao 12 godina, svirao je u raznim bendovima i hteo čak zbog muzike da odustane od škole, ali ju je ipak završio i sa šminkerkom i prvom suprugom Lori En Alison (bili su u braku dve godine) 1983. preselio se u Los Anđeles.

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

foto: Profimedia

Prva uloga bila mu je u hororu "Strava u Ulici brestova", a mladić sanjivih očiju, punih usana i tamne razbarušene kose postaje tinejdžerski idol istog trenutka kada se 1987. emituje serija "21 Jump Street" u kojem glumi prikrivenog policajca u srednjoj školi. Ali, tek u Bartonovom filmu "Edvard makazoruki" postaje svetski poznat, a na setu upoznaje i zaljubljuje se u 11 godina mlađu glumicu Vinonu Rajder.

foto: Profimedia

Timu Bartonu Dep je bio muza: zajedno su snimili devet filmova, bliski su prijatelji i s puno poštovanja i divljenja govore jedan o drugome. Među velikim i prisnim prijateljima Džoni je smatrao Marlona Branda, s kojim je snimio romantičnu komediju "Don Huan De Marko", a iste godine (1996.) je snimio i crno-beli vestern Džima Džarmuša "Mrtav čovek". Iako su ga mnogi smatrali fantastičnim glumcem, pogotovo nakon što je briljirao u krimi drami "Doni Brasko" uz Ala Paćina, nagrade su Depa nekako uvek zaobilazile.

foto: Profimedia

Ali su ga zato žene obožavale: godinama je na listama najlepših i najprivlačnijih muškaraca sveta, a ljubio je brojne lepotice – glumice Dženifer Grej i Šerilin Fen na početku karijere, s Vinonom Rajder bio je veren i njeno ime je istetovirao na ramenu (Winona forever, što je kasnije prepravio u – Wine forever), a najburnija njegova veza bila je s britanskim top-modelom Kejt Mos. Za četiri godine nisu letele samo ljubavne iskrice, nego i nameštaj iz hotelskih soba: upravo je Džoni bio uhapšen i morao je da plati 10.000 dolara štete nakon što je nakon jedne svađe s Mos demolirao sobu u njujorškom hotelu "Mark".

Njoj 42, njemu 18: Kejt Mos dobila blagoslov od svekra (59) i svekrve!

foto: Profimedia

Amber mu uzela sedam miliona

Ali, zločesti dečko Holivuda i večiti Petar Pan smirio se u vanbračnoj zajednici s Francuskinjom Vanesom Paradi: par je dobio dvoje dece i živeo vrlo mirno i povučeno na jugu Francuske, pravio svoje vino, letovao na Bahamima, držao se dalje od holivudskog glamura…

foto: Profimedia

Nova žena u njegovom životu bila je američka glumica i model Amber Herd, s kojom se spetljao na snimanju filma "Dnevnik opijanja" 2011. godine, a venčali su se na intimnoj ceremoniji u kući u Los Anđelesu 2015. Ali, ta ljubav nije bila dugog veka: nakon optužbi da ju je Dep fizički zlostavljao (što su opovrgnule sve njegove bivše partnerke), potpisali su sporazumni razvod u leto 2016., u kojoj joj je on isplatio sedam miliona dolara (koje je ona odlučila da donira bolnici).

Presrećna nakon razvoda od Džonija Depa: Amber Herd ponosno šeta dečka milijardera! (FOTO)

foto: Profimedia

Upravo su te godine i počeli problemi s poslovnim savetnicima, braćom Mandel, a Dep je angažovao novog advokata, Adama Voldmana, koji zastupa Šer i ruskog oligarha i aluminijskog magnata Olega Deripasku, vrlo bliskog s Vladimirom Putinom.

"Ne verujem da je Džoni bio upućen u svoju finansijsku situaciju, jer koliko sam informisan, finansijski izveštaji nikada mu nisu slati na uvid", rekao je Depov advokat. Takođe je otkriveno da su braća Mandel uzela milion i po dolara Džonijevog novca i prebacila ga u fond čiji su delimični vlasnici, a potom mu nakon godinu i nešto vratili novac s nekim mizernim kamatama. A sigurno je bilo i drugih finansijskih malverzacija

"Za 30 godina naše kompanije, nijedan klijent nikada nije dovodio u pitanje naše poslovanje, osim Džonija Depa, koji nastavlja da širi zlobne i neutemeljene laži o nama. Zato smo odlučili da tome stanemo na kraj", saopštili su Depovi neprijatelji na sudu, a nastavak se očekuje ovog leta.

Telohranitelji tuže Džonija Depa: Terao nas je da prevozimo ilegalne supstance i brišemo drogu s njegovog lica! (FOTO)

foto: Profimedia

Dep: Boriću se zbog dece

Kao i svaka priča, i ova ima dve strane medalje: da li je Džoni Dep samo nedužna žrtva finansijskih vampira koji su iskoristili njegovu ležernost i nemarnost prema vlastitom novcu i imetku, pa ga isisali gotovo do poslednje kapi krvi i tome je odlučan da stane na kraj, ili je u igri zaista preterano luksuzan način života i nekontrolisano trošenje koje se graniči sa sindromom šopingholičara i gubljenja pojma o vrednosti novca. Možda se Petar Pan velikog platna zaista previše zaigrao, ali sigurno više bezbrižno ne leti nego ga sputavaju teški finansijski okovi.

Sigurno je da će ovo biti bitka do poslednjeg dolara, odnosno kapi krvi, i da bi parnica Dep protiv Mandela mogla da potraje.

"Boriću se zbog svoje dece. Tužno je da moj sin mora u školi da sazna da mu stari nema novca, što je daleko od istine. Nikada u životu nisam bio onaj klinac koji zlostavlja druge, nikada nisam namerno nekoga povredio, nikada nisam hteo nekome nešto loše da učinim. Kao dečaku su mi roditelji uvek govorili da ne započinjem tuču, ali ako me neko napadne ili ugrozi one koje volim, takvima uzvratim. Tačnije, moja mama bi rekla: 'Pogodi ako treba i ciglom u glavu'", odlučan je Džoni Dep, koji bi voleo da režira film "Srećniji dani" po istoimenoj francuskoj knjizi, kojoj je okosnica čovek koji izgubi ženu, posao, prijatelje, imovinu, raspada mu se sav život i iako ima tek četrdesetak godina, prijavljuje se u starački dom. Nadajmo se samo da i u stvarnom životu Džoni Dep neće doživeti sličan scenario.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs