Nije mu bilo lako

Životni put budućeg kralja Vilijama: Od očajnog dečaka na maminoj sahrani do omiljenog člana slavne monarhije! (FOTO)

Britanski prestolonaslednik, drugi u redu za nasleđivanje krune, danas slavi 36. rođendan, a njegova životna priča je sve, samo ne bajkovita

Vip priča
Autor:
Životni put budućeg kralja Vilijama: Od očajnog dečaka na maminoj sahrani do omiljenog člana slavne monarhije! (FOTO)
Foto: Profimedia / AP Ian West

Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža rođen je na današnji dan, 21. juna 1982. godine u Londonu.

foto: Profimedia

Stariji sin prestolonaslednika Čarlsa, princa od Velsa i Dajane, princeze od Velsa i unuk kraljice Elizabete i princa Filipa, vojvode od Edinburga, je drugi u liniji nasledstva britanske krune, odmah iza svog oca.

Potresni detalji o nedelji nakon Dajanine smrti: Princ Vilijam želeo da sam tuguje za mamom! (VIDEO)

foto: Profimedia

Nakon završetka Misiz Majnors škole, u periodu 1987—1990, pohađao je školu Vederbi u Londonu. Od 1990. do 1995. školovao se u školi Ladgrouv u Berkširu. Zatim je pohađao prestižni Iton koledž gde je studirao geografiju, biologiju i istoriju umetnosti.

Ljubomoran je čak i na rođenog sina: Nova biografija otkrila najmračnije tajne princa Čarlsa! (FOTO)

foto: Profimedia

Život mu se dramatično preokrenuo godine 1997. kada mu je poginula majka Dajana u automobilskoj nesreći u Parizu i to je najtragičniji događaj koji će zauvek promeniti njegov i život njegovog mlađeg brata Harija. Princ Vilijam, tada petnaestogodišnjak, i princ Hari hodali su iza majčinog sanduka na njenom pogrebu koji se održao 6. septembra 1997. godine u Vestminsterskoj opatiji.

Vilijam je na sebe preuzeo odgovornost da, kao stariji brat, štiti Harija, ali je njegov mlađi brat celog života kraljevskoj porodici priređivao brojne skandale.

Trebalo je da prođu dve decenije od pogibije princeze Dajane, pa da Vilijam i Hari počnu javnosti da otkrivaju koliko je ozbiljne posledice na njihovo mentalno zdravlje ostavio gubitak majke.

Najveće kajanje sinova princeze Dajane: Taj razgovor nikada nećemo zaboraviti! (VIDEO)

foto: Profimedia

Nakon godine odmora posle Itona, tokom koje je posetio Čile, Belize i neke afričke zemlje, Vilijam je upisao Sent Endrjuz univerzitet u Škotskoj, gde je 2005. diplomirao geografiju. Tu je upoznao svoju buduću suprugu Ketrin Midlton.

foto: Profimedia

Posle godinu dana pristupio je kraljevskoj vojnoj akademiji Sendhrst gde je stekao čin potporučnika konjice. Završio je i obuku za pilota spasilačke službe u Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu (engl. RAF).

Princ Vilijam od Velsa se oženio dugogodišnjom devojkom Kejt Midlton 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji. Od tada njihove titule glase vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

Sedam godina braka: Iako izgleda kao bajka, njihova ljubavna priča ima jednu mrlju! (FOTO)

foto: Profimedia

Međutim, njegova veza sa lepom vojvotkinjom nije bila bez trzavica. U knjizi "Prince William: Born To Be A King: An Intimate Portrait" o životu princa Vilijama, autorka Peni Džunor otkrila je nepoznate detalje o njegovoj vezi sa sadašnjom suprugom Kejt Midlton.

Ona tvrdi da se princ nakon prekida četvorogodišnje veze 2007. godine pomirio sa Kejt zbog ljubomore.

foto: Profimedia

Kejt nakon raskida nije tugovala kod kuće, već je obilazila noćne klubove u seksi haljinicama, a Vilijam nije mogao da podnese činjenicu da bi ona mogla da nađe novog dečka. Raskinuli su jer su ga mučile misli može li celog života da voli samo jednu ženu s obzirom na to da pre Kejt nije imao nijednu ozbiljnu vezu.

Ovako je Kejt živela pre udaje: Služila kafu, pomagala nesrećnima, imala dve velike ljubavi! (FOTO)

foto: Profimedia

Vilijam je delovao sramežljivo u društvu devojaka zbog čega mu se i svidela nenametljiva Kejt. U početku je gledao kao prijateljicu, jer je tada imala dečka.

Kejt su neke devojke na fakultetu čak navodno žalile jer je stalno učila dok su se druge studentkinje zabavljale. Nije se preterano "vrtela" oko Vilijama, uglavnom se nije šminkala i delovala je sramežljivo i ranjivo.

Ali tokom druge godine fakulteta postali su više od prijatelja, a već tokom treće sa još dva cimera su se preselili u kuću kako bi imali više privatnosti.

foto: Profimedia

"On je srećan što je sa mnom", izjavila je Kejt nakon što su joj rekli da je srećnica zbog toga što je u vezi sa princom.

Ove godine 29. aprila su Vilijam i Kejt proslavili sedmu godišnjicu braka, tokom kojeg su dobili troje dece: princa Džordža, rođenog 2013, princezu Šarlot, rođenu 2015. i nedavno rođenog princa Luisa. Midltonova je prva "obična" građanka za 350 godina koja se udala za princa u najužem naslednom redu za britansku krunu.

Luis će biti ženskaroš na strica, Džordž je rođen za kralja, a Šarlot preslikana mama: Novi detalji o najmlađim članovima slavne monarhije! (FOTO)

foto: Profimedia

Prema istraživanjima Kraljevskog koledža u Londonu iz 2012. princ Vilijam je najpopularniji član kraljevske porodice, dok sledeće mesto zauzima njegova baka kraljica Elizabeta.

Što se tiče ovogodišnje proslave rođendana princa Vilijama, u Kensingtonskoj palati je opet veselo! Na njihovu adresu pristižu čestitke sa svih krajeva sveta, a britanska kraljevska porodica oglasila se i zvaničnom čestitkom na Tviteru. Zahvalili su svima na čestitkama koje stižu i svom princu poželeli sve najbolje.

Svi jedva čekaju da opet vide princa Luisa: Evo kad će se mališan ponovo pojaviti u javnosti! (FOTO)

Malena Šarlot i Džordž za tatu su već pripremili iznenađenje, koje mu je nesumnjivo draže od svih poklona koji će danas stizati na njegovu adresu.

"Želim da podstaknem sve očeve da zastanu na trenutak i pitaju svoju decu kako su. Porazgovarajte o tome kako vam je u životu i kako se nosite s očinstvom sa svojom suprugom, devojkom ili prijateljima. I znajte da ako vašoj ćerki ili vašem sinu ikad zatreba pomoć, njima ćete trebati i vi, otac, ne samo majka", rekao je Vilijam jednom prilikom koji je ulogu oca ozbiljno shvatio upravo zbog prerane smrti majke.

Kako pospani princ Vilijam (ne) izlazi na kraj sa troje male dece: Urnebesan snimak postao hit na internetu! (VIDEO)

foto: Profimedia

"Moja osnovna životna načela su biti častan, biti svoj, biti pažljiv i brinuti se za druge, a odrastajući sam naučio da se s vlastitom bakom ne treba zezati", rekao je Vilijam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs