Kolekcija nakita sve veća

Šta je princ Vilijam poklonio Kejt za rođenje trećeg deteta: Gest na kojem bi joj pozavidela svaka žena! (FOTO)

U skladu sa tradicijom, princeze i vojvotkinje nakon rođenja deteta od svojih supruga na poklon dobijaju vredne komade nakita. Baš kao i nakon rođenja princa Džordža, a potom princeze Šarlot, ponosni otac i brižni suprug i ovog puta je bio itekako darežljiv

Celebrities 22.05.2018. - 12:53h Autor: tportal.hr
Foto: AP / Tim Ireland

Kolekcija nakita vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton iz godine u godinu je sve bogatija, a posebno joj je drag nakit koji je dobila kao dar nakon rođenja svoje troje dece od supruga, princa Vilijama.

foto: Profimedia

Osim što ti pokloni imaju novčanu vrednost, princ se uvek pobrine da imaju i onu sentimentalnu, pa je tako većina njegovih poklona pomno birana kako bi na kraju nosila i određeno značenje.

 

Tako je 35-godišnji princ svojoj supruzi nakon što mu je pre nekoliko nedelja podarila trećeg naslednika, drugog sina Luisa poklonio upečatljiv prsten. Tokom venčanja princa Harija i Megan Markl na desnoj ruci vojvotkinje Kejt mogao se uočiti prsten s velikim poludragim kamenom citrinom.

 

Najslađi deo kraljevskog venčanja: Maleni Džordž i Šarlot na specijalnom zadatku, Kejt Midlton prvi put u javnosti od porođaja! (FOTO, VIDEO)

foto: EPA / Neil Hall

Inače, citrin je kamen koji su prvi počeli da koriste Rimljani, pa su od njega pravili predivan nakit. Naglo je postao popularan u doba romantizma. Sve do 16. veka citrin je bio zajednički termin za sve žuto kamenje, uključujući topaz. Na njega se gledalo kao na kamen trgovaca, smatralo se da poboljšava poslovnu komunikaciju, povećava prodaju, privlači novac i posao.

 

Kako pospani princ Vilijam (ne) izlazi na kraj sa troje male dece: Urnebesan snimak postao hit na internetu! (VIDEO)

foto: Reuters / Profimedia

Podsetimo, kada je Kejt rodila prvo dete, princa Džordža, koji je ujedno treći u redu za nasleđivanje britanske krune, od supruga je dobila takođe prsten, a dve godine kasnije, kada je rodila princezu Šarlot, podario joj je dijamantski broš u obliku cveta, za koji se veruje da sadrži roze dijamant koji je pripadao kraljici Elizabeti.

 

Luis će biti ženskaroš na strica, Džordž je rođen za kralja, a Šarlot preslikana mama: Novi detalji o najmlađim članovima slavne monarhije! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs