Pronašao srećU!

Životna priča princa Harija: Smrt majke nikad nije preboleo, pravio skandale, zaljubio se na prvi pogled! (FOTO)

Punog imena Henri Čarls Albert Dejvid, princ Hari rođen je 15. septembra 1984. u Londonu

Vip priča
Autor:
Životna priča princa Harija: Smrt majke nikad nije preboleo, pravio skandale, zaljubio se na prvi pogled! (FOTO)
Princ Hari i Megan Markl, Foto: Profimedia

Zbog vesele naravi, još kao dete u britanskoj javnosti od milja je dobio nadimak "the Happy Prince", piše Elle.rs. Kao 12-godišnjaka i mlađe dete u porodici, te činjenice da je inače bio vezaniji za majku, Harija je tragična pogibija princeze Dajane značajno pogodila.

Ipak, pod budnim okom javnosti i Hari i dve godine stariji Vilijam, nosili su se snažno i dostojanstveno.

Upravo tokom te 1997., par meseci nakon smrti majke, Hari je sa princem Čarlsom otišao na osmodnevnu turu po Africi, gde je upoznao tadašnjeg predsednika Afrike Nelsona Mandelu i izbliza video kako funkcioniše humanitarni rad u organizacijama kojima jeLejdi Di bila posvećna tokom čitavog života.

Poslednji put u javnosti kao nevenčan par: Ovako su Megan i princ Hari proveli dan pred venčanje! (FOTO)

A post shared by X-u-i-n (@xuin10) on

Upravo tada rodila se prinčeva ljubav prema ovoj zemlji, ali i prema humanitarnom radu po kome postaje sve poznatiji. Baš kao i njegov stariji brat i većina članova kraljevske porodice i princ Hari pohađao je prestižnu privatnu školu i koledž Eton.

Ovde se prvenstveno istakao, kao odličan atleta i sportista, što mu je kasnije značajno pomoglo prilikom pristupanja vojsci. Međutim, tokom tinejdžerskih godina, Harijeva "neposlušna" priroda došla je do izražaja, pa je vrlo često bio jedna od glavnih medijskih tema ne samo u Velikoj Britaniji, već i širom sveta.

Princ Hari se sveti za majčinu smrt: Šta nikako neće dozvoliti na svom venčanju! (FOTO)

Tako je sa svega 16 godina bio na odvikavanju od marihuane. Osim problema sa drogom, voleo je i da "potegne" za čašicom više, pa ga jekraljevska porodica poslala u rehabilitacioni centar na odvikavanje.

Pre svoje trinaeste godina mladi Hari je ceo svet digao na noge. Naime, 2005. pojavio se sa nacističkim obeležjima. Princ je tada tvrdio da je to bio samo kostim, a javnosti se izvinio. To je bio skandal tolikih razmera da se o ovom incidentu izjasnio i tadašnji britanski premijer Toni Bler.

Tajna je u detaljima: Oduševiće vas priča koja se krije iza tijare i bidermajera Megan Markl!

Tu su bili i vrlo česti problemi sa fotoreporterima. Jednom prilikom su ga fotografisali ispred jednog londonskog kluba. Princa je toliko razljutilo da je jednom od fotoreportera aparat gurnuo u lice. Slična situacija se dogodila i nekoliko godina kasnije.

Princ je tokom svoje "divlje" mladosti bio čest posetilac zabava, što je fotoreporterima retko promicalo. Bilo je tu fotografija sa zajapurenim licem, raskopčanom košuljom, vidno veselih stanja, fotografija sa devojkama sumnjivog morala.

Svega onoga što se prosečnom mladom muškarcu takođe dešavalo tokom zabavljanja sa društvom, ali u pitanju je bio jedan princ i svaki njegov istup ovakve vrste izazivao je skandale i zgražavanje širom Velike Britanije.

Majka Megan Markl rame uz rame sa kraljevskom porodicom: Do sada neviđeni prizor! (FOTO)

A post shared by royals (@royalsupdate) on

Jedan od najzabavnijih ovakve vrste i verovatno najšokantnijih za njegovu sirotu baku, kraljicu Elizabetu, dogodio se ne tako davno - 2012. godine, kada je princ boravio u Las Vegasu nakon čega su u javnosti osvanule njegove golišave fotografije. Na Harijevu štetu, ali na radost brojnih obožavateljki.

Buduća princeza pronašla zamenu: Megan Markl zamolila princa Čarsa za veliku uslugu! (FOTO)

Niz skandaloznih događaja sa mladim princem u glavnoj ulozi, prekinut je kada je Hari nakon završene Vojne akademije i treninga specijalizovanog za područja zahvaćenog ratnim zonama, te kursa za pilota apače helikoptera, postao deo britanske vojne vazdušne flote.

Čega su sve zvanice morale da se pridržavaju: Mnogima je ovakav protokol zagorčao kraljevsko venčanje! (FOTO)

A post shared by Prince harry (@princeharry2773) on

Svoju vojnu karijeru Hari je započeo tokom septembra 2012. kao pilot u Avganistanu, a da ne bi došlo do nemilih uplitanja u politička pitanja, princ je učestvovao u nekoliko vojnih misija na ovom području i 2015. godine zvanično okončao svoju vojnu službu.

Kraljevsko venčanje godine: Presrećna Megan u raskošnoj venčanici, Hari nije mogao da je dočeka ispred oltara! (FOTO, VIDEO)

A post shared by Prince harry (@princeharry2773) on

Međutim, na ovoj teriotoriji ostao je aktivan u različitim humanitarnim misijama, mnogima od brojnih u kojima je angažovan širom sveta.

I na ljubavnom planu Hari je umeo da začini svaku žutu štampu, menjajući često devojke.

Pre susreta sa Megan zabavljao se sa Eli Gulding, Dženom Koleman, Kresidom Bonas (najozbiljnija veza za koju su mnogi mislili da će se pretvoriti u brak), Moli King i Čelzija Dejvis (proveo sa njom najviše vremena, takođe se verovalo da će biti njegova buduća žena) i još mnogim drugim.

Nisu se baš pretrgli: Šta su Megan Markl i princ Hari poklonili zvanicama na venčanju! (FOTO)

foto: Profimedia

Kada je ceo svet poverovao da se Hari nikada neće skrasiti pojavile su se spekulacije o vezi sa američkom glumicom Megan Markl, njpoznatijom po ulozi u seriji "Suits".

Svet je ipak čekao do februara prošle godine na prve slike para. Megan koja je od princa starija četiri godine uslikana je sa Harijem u Londonu, prilikom odlaska na večeru. Prvo zvanično pojavljivanje u vidu njegove devojke glumica je imala u maju 2017., kada je ponosno pratila polo meč svog dragog u Berkširu.

Megan Markl i bez princa Harija nije mogla da se požali: Buduća princeza je do sada ovoliko zaradila! (FOTO)

foto: AP / Alexi Lubomirski

U međuvremenu Markl je otkrila da napušta seriju "Suits" što je samo dodatno pojačalo glasine da se američka glumica već preselila u Kensington palatu i počela da živi sa Harijem. Nakon što je http://www.elle.rs otkrio u obraćanju naciji da je njegov mlađi sin veren i da je venčanje planirano za 19. maj sledeće godine, više niko nije sumnjao u vezu. Verenički prsten dizajnirao je upravo princ Hari i to koristeći dijamant iz Bocvane i nekoliko dragulja iz kolekcije njegove majke, pokojne lejdi Dajane.

foto: Profimedia

Od tada Megan i Hari postaju omiljen poznati par koji koristi svaku priliku da pokaže nežnost i stepen zaljubljenosti koji osvaja simpatije celog sveta, a to su potvrdili i na svom venčanju koje se odigralo 19. maja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs