Svet joj se potpuno preokrenuo

Žrtvovala je mnogo zarad braka sa princem Harijem: Evo šta sve čeka Megan Markl posle venčanja! (FOTO)

Glumica Megan Markl napustila je seriju "Suits" i napravila niz ustupaka zbog venčanja s princem Harijem, a venčanjem i ulaskom u kraljevsku porodicu biće joj dodeljene i nove uloge. Kako će se s njima nositi, za Vanity Fair su analizirali dobri poznavaoci kraljevskih prilika, kao i same Megan Markl

Vip priča
Autor:
Žrtvovala je mnogo zarad braka sa princem Harijem: Evo šta sve čeka Megan Markl posle venčanja! (FOTO)
Foto: Profimedia

Preseljenje u novu zemlju, promena religije, gašenje svog lajfstajl bloga i vrlo popularnih ličnih profila na društvenim mrežama samo su neki od ustupaka na koje je morala da pristane Megan Markl kao preduslov venčanja sa princem Harijem. S one strane Atlantika Megan je ostavila i brojne prijatelje, a morao je da ostane i jedan od njenih pasa.

Udaja za princa Harija i ulazak u kraljevsku porodicu donosi joj i nove kraljevske zadatke i uloge, koji uglavnom obuhvataju javne angažmane i predstavljanje kraljice. Uoči venčanja Megan je dospela pod "lupu" dobrih poznavalaca kraljevskih prilika, kao i nekih poznavalaca same Megan i njenog života pre princa Harija.

Dobrodošla u porodicu, Megan: Objavljeni kraljevski portreti sa venčanja godine! (FOTO)

foto: Profimedia

Nemoguće je u potpunosti predvideti kako će se Megan prilagoditi potpuno drugačijem načinu života, ali mnogi promatrači kraljevskih zbivanja primećuju da je još od objave veridbe s princem Harijem Megan pokazala da se odlično snalazi i nema problema s javnim nastupima.

Novinarka Emili Neš, iz časopisa Hello! na osnovu do sada viđenih javnih astupa Megan širom Ujedinjenog Kraljevstva zaključuje da ona već sad sjajno obavlja taj posao.

"Artikulisana je, pametna, elegantna i srdačna", zapaža Neš i dodaje da je u Britaniji već stekla veliku popularnost.

S njom se saglasila i popularna trač-kolumnistkinja Ilejn "Lejni" Lui iz Toronta, koja Megan prati već godinama, rekavši da zbog načina na koji je do sada obavljala javne dužnosti zaslužuje i dodatni kredit.

Nisu se baš pretrgli: Šta su Megan Markl i princ Hari poklonili zvanicama na venčanju! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

"U svim prilikama se odlično nosila, čak i u interakciji sa širokom publikom", kaže Lui i podseća na malu anegdotu kada joj je rukujući se s njom jedna žena iz publike rekla da je s Filipina. Igrom slučaja, Megan je znala za neku šalu koja se govori na Filipinima i nije propustila priliku da je ispriča toj ženi.

"Imati nekog takvog, san je svakog publiciste", zaključuje Lui.

Glumačko iskustvo, smatra spisateljica i kraljevska analitičarka Heder Koks, može samo da joj pomogne u ovom prelaznom periodu njenog života.

"Mnogi smatraju čak uvredljivim to što je glumica, a ja mislim da je to odlično jer je naviknuta na takve situacije i spontane govore. Ona može privatno i javno da bude onakva kakva Kejt Midlton verovatno nije mogla da bude, barem na početku", kaže Koks.

Najslađi deo kraljevskog venčanja: Maleni Džordž i Šarlot na specijalnom zadatku, Kejt Midlton prvi put u javnosti od porođaja! (FOTO, VIDEO)

foto: Reuters / Pool

Svoju veštinu i snalaženje, po prvi put kao član kraljevske porodice, Megan će imati priliku da pokaže i ubrzo nakon venčanja. Prvi javni nastup svežeg bračnog para najavljen je već za utorak, kada će princ Hari i Megan učestvovati na događaju u Bakingemskoj palati povodom 70. rođendana princa Čarlsa (koji je inače u novembru).

Prva prekookeanska turneja očekuje ih nakon povratka s medenog meseca, a s obzirom da je strast prema dobrotvornom i filantropskom radu Megan pokazivala i pre upoznavanja princa Harija, ne treba sumnjati da će kao vojvotkinja taj posao da odrađuje besprekorno.

Javni nastupi i publicitet pružiće mogućnost da Megan u fokus stavi teme od ličnog interesa. Dok mnogi zbog njenih iskustava s glumom veruju da će pružati podršku umetnosti i organizacijama u vezi sa njom, Emili Neš smatra da će se Megan posvetiti pružanju podrške rodnoj ravnopravnosti, problematici kojom se u prošlosti bavio i princ Hari.

Majka Megan Markl rame uz rame sa kraljevskom porodicom: Do sada neviđeni prizor! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

Ali iako sve izgleda idealno i Megan se do sada odlično snalazila, ne znači da se neće susretati s poteškoćama. Patriša Trebl, analitičarka kraljevske porodice iz Toronta, napominje da u počecima raspored obaveza može biti vrlo iscrpljujući.

"Koliko je to u početku iscrpljujuće govorila je princeza Dajana, a mislim i da je Sara Ferguson ovo spominjala. Neprestano ste u centru pažnje, a iako to izgleda kao da se pojave na nekoliko sati na nekom događanju, potpuno su iscrpljeni. Ali mislim da bi Megan mogla lakše da prolazi kroz to. Pre svega, iskreno je zainteresovana i iskreno znatiželjna, što vidimo iz njenih prethodnih iskustava. Tokom godina odradila je mnogo dobrotvornog rada i mislim da će biti zanimljivo", kaže Trebl.

Bez obzira šta kraljica tražila od nje, mišljenja je Emili Neš, Megan će celu svoju ulogu biti u stanju da odradi kao i svaki drugi član kraljevske porodice s istim obavezama.

Čega su sve zvanice morale da se pridržavaju: Mnogima je ovakav protokol zagorčao kraljevsko venčanje! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

"Kao članu kraljevske porodice, njena glavna briga je da podržava kraljicu. Na neki način, kraljevska porodica je poput pozorišne trupe; različiti repertoarni glumci pozivaju se na različite nastupe u različitim danima. Naravno, uvek postoji šansa da koliko god bila vešta glumica, Megan nešto eventualno počne da frustrira", kaže Neš.

Jednu takvu mogućnost spomenuo je novinar Šinan Đovani iz Toronta, koji ot ranije poznaje Megan Markl.

"Mislim da je vrlo važno da Megan shvati da je samo deo ansambla u kraljevskoj porodici. Ona nije zvezda i u smislu stvarne hijerarhije kraljevske porodice to nikad neće biti. U sporednoj je ulozi. Sve veća pažnja koju joj poklanjanju mediji može da stvori unutrašnji sukob između zvezde i sporedne uloge koja joj je zapravo dodeljena i koju igra", objašnjava Đovani.

Suze radosnice ili tuga za majkom: Princ Hari zaplakao na venčanju! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs