Netipična buduća članica kraljevske porodice

Žena slobodnih shvatanja koju princ Hari obožava: Upoznajte Doriju Ragland, majku Megan Markl! (FOTO)

Afroamerikanka Dorija Ragland je ćerku Megan Markl dobila tokom braka s Tomasom Marklom. Nakon razvoda starateljstvo je pripalo upravo Doriji, a iako su pokušali da održe skladan odnos tokom Meganinog detinjstva, tokom godina su se udaljili

Vip priča
10:28h Autor:
Žena slobodnih shvatanja koju princ Hari obožava: Upoznajte Doriju Ragland, majku Megan Markl! (FOTO)
Foto: AP / Steve Parsons

Dorija Ragland je 62-godišnja Afroamerikanka rođena u Los Anđelesu. Sa samo 23 godine udala se za Tomasa Markla, koji ima irske korene i koji je tada već iza sebe imao propali brak s Rozlin Lavles.

Dve godine nakon venčanja, par je dobio ćerku kojoj daju ime Megan. Njihova bračna sreća trajala je još par godina, a onda su shvatili da više ne funkcionišu zajedno. Kad je imala 6 godina, Meganini roditelji su se razveli, nakon čega je ostala da živi s majkom. S ocem nije izgubila kontakt, pa su često zajedno provodili praznike i rođendane.

Otac Megan Markl osramotio ćerku: Dogovor s paparacima kojeg mu kraljevska porodica nikad neće oprostiti! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Ali, nesumnjivo je da je Megan s majkom ostala mnogo bliža, što je izašlo na videlo i sada, tokom nekoliko poslednjih dana pre velikog venčanja s princom Harijem.

Majka Dorija doletela je u sredu u London kako bi upoznala ostatak kraljevske porodice i kako bi bila pored Megan u najvažnijim trenucima. Upravo ona provela je poslednju noć uoči venčanja s Megan i to u hotelu Klajvden Haus u Berkširu.

Tokom svadbenog jutra, Megan i Dorija zajedno će krenuti s poslednjim pripremama, a onda će se kraljevskim automobilom dovesti do kapele Svetog Đorđa u Vindzoru. Baš kako je to pre sedam godina učinila i Kerol Midlton sa ćerkom Kejt. Budući da je Meganin otac iznenada morao na operaciju srca, on neće biti prisutan na venčanju. Zato su sve glasnija nagađanja da će je upravo majka otpratiti do oltara iako palata još ništa nije potvrdila.

Kraljevska istorija se ponavlja: Zašto venčanju kraljice Elizabete i princa Filipa nije prisustvovala njegova porodica! (FOTO)

foto: Profimedia

Humanitarni rad Megan je zavolela zbog majke

Dorija Ragland je po zanimanju socijalna radnica, a već godinama radi u centru za mentalno zdravlje Didi Hirš smeštenom u Kalver Sitiju u Kaliforniji.

"Konkretno, radi sa starijim generacijama i pomaže im. Takođe radi i kao instruktor joge", opisala je jednom prilikom Megan posao svoje majke.

Megan je i putem svog lajfstajl bloga "The Tig" koji je vodila sve do upoznavanja princa Harija često spominjala majku. Opisivala ju je kao ženu slobodnog duha, vedru i često nasmejanu i uvek spremnu da pomogne svakome u nevolji.

Kraljevska porodica neće ispuniti Megan najveću želju na venčanju: To je nedopustivo! (FOTO)

foto: Profimedia

"Dredovi, minđuša u nosu, instruktorka joge, socijalna radnica, slobodnog duha, ljubiteljka prženih krompirića i kolača od limuna. Ako na zabavi čuje pesmu Ala Grina "Call me" videćete je u najslađem plesnom pokretu kako lagano ljulja bokovima, pucketa prstima i vrti glavom. Nećete moći da se suzdržite, prasnućete u smeh. Govorim o svojoj majci", pisalo je u jednom od odlomaka u kojem je Megan čitaocima dočarala svoju majku.

Još tokom ranog detinjstva majka ju je odgajala da pomaže drugima. Iako nisu ni sami imali previše, uvek bi tokom praznika kupovali hranu za one kojima je potrebnija i nosili je u domove.

"To je ono što sam gledala dok sam odrastala i to sam i sama postala. Mlada odrasla osoba s društvenom osvešćenošću da pomognem drugima ili da budem glasna kada čujem nepravdu", rekla je u svom intervjuu za Vanity Fair prošle godine 36-godišnja Megan.

Problematična porodica Megan Markl sprema haos na venčanju: Doći ćemo i ako nas ne pozove! (VIDEO)

foto: Profimedia

Megan i majka imaju prijateljski odnos

Budući da su živele same, Dorija je s ćerkom jedinicom razvila prijateljski odnos pun poverenja. Megan zato nikada nije imala tajne pred majkom i uvek je znala da može da joj se obrati za pomoć u nevolji. Nakon što se Megan preselila u Kanadu zbog serije "Suits", s majkom je vezu održava telefonski i povremenim posetama. Kad god bi se videle, uvek bi to bilo kvalitetno druženje ispunjeno smehom i zabavom.

"Kad smo zajedno, toliko nam je zabavno, ali istovremeno ja u majci pronalazim i veliku snagu i podršku", rekla je jednom prilikom Megan.

foto: Reuters / Steve Parsons

Svoj odnos su produbile još za vreme odrastanja, kada se Megan susrela s velikim diskriminacijama zbog boje kože svoje majke. Naime, mnogi njeni vršnjaci su mislili da joj Dorija nije biološka majka, a poneki su je pitali da li joj je to zapravo dadilja. Zbog takvih situacija je Megan osetljiva na bilo kakvu diskriminaciju, ali i prava žena za koja se danas žestoko zalaže.

Kao i svaka majka i Dorija za svoju ćerku ima nadimak. Megan zove "cvetiću".

Majka Megan Markl više neće da ćuti: Otkriva nepoznate detalje o budućoj vojvotkinji! (FOTO)

foto: Profimedia

Princ Hari obožava buduću taštu

Iako je Ragland imala dobar odnos i s Meganinim prvim suprugom Trevorom Engelsonom, to je neuporedivo s onim koji je ostvarila s novim zetom, princom Harijem.

Još u ranim počecima veze s Harijem, Megan je majku upoznala s novim izabranikom. Prvi put susreli su se u Torontu, na Invictus igrama. Zatim su zajedno proveli i Uskrs, kada je na iznenađenje svih Hari odabrao da praznik provede u Los Anđelesu sa verenicom, umesto u Londonu s ostatkom kraljevske porodice.

Poslednji put u javnosti kao nevenčan par: Ovako su Megan i princ Hari proveli dan pred venčanje! (FOTO)

foto: Profimedia

U prvom intervjuu nakon veridbe, Hari i Megan su progovorili o odnosu s Dorijom.

"Uverena sam da su oba moja roditelja u početku kada je tek krenuo ovaj medijski pritisak na nas dvoje, bili zabrinuti za mene. Sve se izdogađalo vrlo brzo i bili smo u centru pažnje. To je nešto na šta možda nisu bili navikli od mene ranije, ali onda su videli koliko sam stvarno srećna. Takođe, mislim da kad su moji prijatelji i majka s kojom smo proveli dosta vremena, upoznali Harija, shvatili su da je ovo što nam se događa zapravo samo privremeno", rekla je Megan dok je Hari za buduću taštu imao samo reči hvale dodavši: "Njena majka je izuzetna."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs