Svadba za pamćenje

Ludilo pred kraljevsko venčanje u Vindzoru: Među prvim slavnim zvanicama Džordž Kluni, Opra Vinfri, Midltonovi, brat princeze Dajane! (FOTO)

Na licu mesta situacija se polako zahuktava pred venčanje godine

Vip priča
12:12h Autor:
Ludilo pred kraljevsko venčanje u Vindzoru: Među prvim slavnim zvanicama Džordž Kluni, Opra Vinfri, Midltonovi, brat princeze Dajane! (FOTO)
Foto: AP / Chris Radburn

Američka glumica Megan Markl (36) i britanski princ Hari (33) danas će postati muž i žena. Par je zajedno oko dve godine, verili su se u Bocvani, a detalje svog najvažnijeg dana poslednjih meseci su manje ili više uspešno skrivali od radoznalih očiju javnosti.

Stručnjaci predviđaju da će Britanija na venčanju zaraditi čak 220 miliona funti. Na štandovima se može pronaći gotovo bilo koji suvenir s likom kraljevskog para. Hari i Megan nalaze se u srcima na sredini britanskih zastava, ali i na šoljama, tanjirima, privescima za ključeve pa čak i na toaletnom papiru.

Na kraljevsko venčanje će prokrijumčariti marihuanu: Muzičar planira ludu žurku! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Policija očekuje da će na ulicama oko Vindzora u trenutku venčanja biti oko 100.000 ljudi, zbog čega su ljude koji će raditi na bezbednosti poslali na četvorodnevni trening.

foto: Reuters / Pool

Iz Bakingemske palate su potvrdili da je kraljica Elizabeta svog unuka Harija danas proglasila vojvodom od Saseksa, dok će njegova buduća supruga Megan poneti titlu vojvotkinje od Saseksa.

Već oko 09:30 su počeli da pristižu gosti koji će na venčanju biti u kapeli Svetog Đorđa.

Kraljica Elizabeta propušta deo unukovog venčanja: Jednu stvar sigurno neće da uradi! (FOTO, VIDEO)

Do 11:15 moraju da budu na svojim mestima. Inače, pozivnice je dobilo 600 gostiju, od kojih će samo 200 prisustvovati večernjem prijemu.

foto: AP / Mike Egerton

Mnoge poznate ličnosti prisustvovaće kraljevskom venčanju, a među njima je i Meganin kolega iz serije "Suits", Patrik Džej Adams. Očigledno jako uzbuđen pred prijateljičino venčanje, na svom Tviteru je objasnio sinoć objasnio kako se oseća:

"Idem na spavanje i razmišljam o neverovatnom danu koji će sutra imati moja prijateljica Megan. Jako smo zahvalni što ćemo moći da vas gledamo kako zajedno pravite ovaj veliki korak", napisao je.

Kraljevska istorija se ponavlja: Zašto venčanju kraljice Elizabete i princa Filipa nije prisustvovala njegova porodica! (FOTO)

"Pratite moj Insta stori danas. Idem na prijateljičino venčanje", poručila je teniserka Serena Vilijams, inače bliska prijateljica Megan Markl.

Uzbuđen i radostan je i biskup od Kenterberija, Džastin Velbi. On će voditi ceremoniju venčanja, a na Tviteru je napisao da "moli za Megan i Harija".

Među prvim gostima koji su stigli pred kapelu Svetog Đorđa je Harijeva bivša devojka Čelzi Dejvi.

Zamalo da postane kraljičina snaja: Evo gde je danas Čelzi s kojom je princ Hari bio 7 godina! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

Stigli su i članovi porodice Midlton, uključujući trudnu Pipu i Džejmsa Metjuza, sestru i zeta Kejt Midlton.

foto: Reuters / Toby Melville

Od holivudskih zvezda tu su već Opra Vinfri i Idris Elba sa suprugom, koji su odmah po dolasku u Vindzor krenuli da zauzmu svoje mesto u kapeli Svetog Đorđa.

foto: AP / Chris Jackson

Međutim, najviše pažnje je svakako privukao slavi par Džordž Kluni i njegova supruga Amal.

Već je digla ruke od ljubavi u 35. godini, a onda je naišao on: Kako je Džordž iz korena promenio život Amal Kluni! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

Za njima su stigli i Viktorija Bekam sa suprugom Dejvidom.

foto: Reuters / Pool

Mnogim okupljenim obožavaocima kraljevske porodice je dirljivi trenutak bio dolazak ujaka princa Harija, erla Čarlsa Spensera, inače rođenog brata pokojne princeze Dajane.

Princeza Dajana dolazi na svadbu princa Harija: Jeziva ispovest medijuma! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

Pravo iznenađenje predstavlja Kresida Bonas, bivša devojka princa Harija, za koju se pisalo da Megan izričito ne dozvoljava njeno prisustvo na svom venčanju.

Novi detalji kraljevskog venčanja: Otkriveno kome je Megan Markl zabranila dolazak! (FOTO)

foto: AP / Ian West
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs