Sličan scenario sa Megan Markl

Kraljevska istorija se ponavlja: Zašto venčanju kraljice Elizabete i princa Filipa nije prisustvovala njegova porodica! (FOTO)

Traumatično detinjstvo i samostalno odrastanje obeležili su rani životni period princa Filipa. Zbog toga većina njegove porodice nije bila prisutna na venčanju s Elizabetom 1947. godine

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Britanska javnost svedoči ponavljanju istorije i događaja koji su ih obeležili pre 70 godina, kada se održavalo venčanje kraljice Elizabete i princa Filipa.

 

Princ Filip je sin grčkog princa Andreja i princeze Alise od Batenberga i dalji praunuk britanske kraljice Viktorije. Najmlađi je od petoro dece, ali ujedno i jedini sin grčkog princa. Bolno detinjstvo pratili su odlazak iz Grčke kada je njegov ujak, kralj Konstantin I, abdicirao s vlasti 1922. zbog vojnog udara u Grčkoj. Istovremeno otac princa Filipa bio je optužen za veleizdaju, a kraljevska porodica prognana u inostranstvo.

 

Uvek nešto krene po zlu: Neprijatni trenuci sa kraljevskih venčanja! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Filip je svoje rano detinjstvo tako proveo u Francuskoj, a sa školovanjem je započeo u Engleskoj, nastavivši ga kasnije u Nemačkoj i Škotskoj. Kada je upoznao tada mladu princezu Elizabetu, svoju vezu su zbog česte razdvojenosti održavali pismima i slanjem fotografija. Iako su se mnogi protivili njihovom braku, kraljevstvo je na kraju ipak popustilo, pa su objavili veridbu i datum venčanja.

foto: Profimedia

Sve četiri Filipove sestre, princeze Sesil, Margarita, Sofija i Teodora bile su udate za nemačke pripadnike kraljevske porodice. Budući da je u to vreme trajao Drugi svetski rat u kojem su Britanci i Nemci bili na suprotnim stranama one nisu prisustvovale venčanju svog jedinog brata.

 

Filipova majka, princeza Alisa, koja je rođena gluva, bila je u to vreme već nekoliko godina smeštena u psihijatrijsku bolnicu u Francuskoj, nakon što je pretrpela nervni slom.

 

Jedna stvar bez koje kraljevska porodica nigde ne ide: Morbidno pravilo uvela kraljica Elizabeta!

foto: Wikipedia

Otac je često putovao, pa je nakon sloma kraljevstva u Grčkoj potpuno zapostavio porodicu i obaveze oko naslednika.

foto: Wikipedia

S druge strane, trenutno pratimo velike probleme 36-godišnje Amerikanke Megan Markl uoči njenog venčanje s princom Harijem, unukom princa Filipa i kraljice Elizabete.

foto: Profimedia

Skandale ređa očeva strana porodice bivše američke glumice, a posebno otac Tomas Markl koji je za nekoliko dana više puta promenio odluku oko svog dolaska na venčanje.

 

Kako je Megan Markl osvojila simpatije princa Filipa: Buduća vojvotkinja zaludela kraljevsku porodicu!

foto: Profimedia

Između ostalog, polubrat i polusestra Megan Markl u medijima napominju da su duboko uvređeni što nisu dobili poziv za kraljevsko venčanje, uprkos tome što sa sestrom nisu u kontaktu već dugi niz godina.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs