Preminula u 69. godini

Život Margo Kider, filmske ljubavnice Supermena: Ako me pronađete mrtvu nemojte reći nikome, samo odnesite moje telo vukovima da me pojedu! (FOTO)

U ponedeljak je u svom domu u Montani preminula Margo Kider, glumica najpoznatija po ulozi Lois Lejn u prva tri filma o Supermenu. Imala je 69 godina i preminula je u snu, a uzrok nije poznat

Vip priča
Autor:
Život Margo Kider, filmske ljubavnice Supermena: Ako me pronađete mrtvu nemojte reći nikome, samo odnesite moje telo vukovima da me pojedu! (FOTO)
Margo Kider, Foto: Profimedia

Margo je uz Kristofera Riva glumila novinarku i Supermenovu partnerku u ekranizaciji 1978. godine, a zatim i u nastavcima 1980., 1983. i 1987. godine.

Iako su joj to najpoznatije uloge, Margo je glumila u više od 60 filmova i pojavila se u više od 50 televizijskih serija i emisija, radila je na Brodveju i bila istaknuta aktivistkinja.

Rodila se u Kanadi, a u glumu se zaljubila još kao devojčica. Počela je da se pojavljuje u filmovima s 20 godina, a kad se preselila u Los Anđeles karijera joj je krenula. Jedan od prvih većih uspeha bio je danas kultni film Brajana De Palme "Sestre", u kojem je Margo glumila sijamske bliznakinje. Probila se i uskoro počela da dobija velike uloge, kao što su one u "The Great Waldo Pepper", gde je glumila s Robertom Redfordom i "The Reincarnation of Peter Proud" i "92 In The Shade" s Piterom Fondom.

foto: Profimedia

Fotografisala se za Plejboj 1975. godine. I dok je fotografije radio Daglas Kirkland, Margo je sama pisala članak.

Bila je u vezama s Brajanom De Palmom, bivšim kanadskim premijerom Pjerom Trudoom, Stivenom Spilbergom, Tomom Mankvicom i Ričardom Prajorom, a udavala se tri puta.

Iz prvog braka s piscem Tomasom Meginom imala je ćerku Megi. U braku su bili dve godine. Drugi brak s Džonom Herdom trajao je samo šest dana, a nakon razvoda od Fipilea de Broka izjavila je da joj više od muškaraca trenutno paše društvo njenih pasa.

Bila je glasni suporter demokratske stranke, aktivna u protestima protiv rata i za zaštitu životinja.

foto: Profimedia

Nakon manične epizode 1996. dijagnostifikovan joj je bipolarni poremećaj. Naime, tri godine radila je na autobiografiji, ali kompjuter joj se zarazio virusom pa je izgubila ceo rukopis. Odletela je u Los Anđeles kako bi joj stručnjaci pomogli da joj vrate materijal, ali ništa nisu uspeli. Kider je tada upala u manično stanje pa je nestala na četiri dana. Pronašli su je u dvorištu privatne kuće i odvezli na psihijatrijsko lečenje.

Nakon dijagnoze nije imala takvih ispada jer se redovno lečila.

S kolegom Kristoferom Rivom je celi život imala bliske prijateljske odnose.

"Kada ste mesecima zalepljeni za nekoga i visite s plafona, vremenom postanete jako bliski. Bio je veliki deo mog života. Bio je komplikovan, pametan, stvarno jako pametan, i znao je da je napravio nešto značajno. Bio je jako srećan s time", rekla je o pokojnom Rivu.

Velika ljubiteljka životinja, Margo je živela na ranču blizu Livingstona u Montani, a jedan od njenih prijatelja ispričao je njenu poslednju želju.

foto: Profimedia

"Njen ranč bio je okružen vukovima. Ali, ona ih se nije bojala, volela ih je. Ostavljala im je meso napolju i onda gledala kako jedu. A nekoliko puta rekla nam je da, ako je pronađemo mrtvu da nikome ne kažemo. Rekla bi: "Stavite moje telo u čaršav, odvucite me na planinu Canjon i ostavite me mojim prijateljima vukovima da me pojedu'", kaže njen prijatelj Ted Geogegan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs