tužna vest

Borila se sa psihičkim bolestima, imala buran ljubavni život: Preminula "Supermenova ljubav", glumica Margo Kider! (FOTO)

U mladosti je imala uzbudljiv ljubavni život i popularnost, ali borba s mentalnim stanjem potpuno ju je upropastila

Vesti
Autor:
Borila se sa psihičkim bolestima, imala buran ljubavni život: Preminula "Supermenova ljubav", glumica Margo Kider! (FOTO)
Foto: Profimedia

Margo Kider, najpoznatija po ulozi Lois Lejn u filmu "Superman: The Movie" iz 1978. godine, preminula je u svom domu u 69. godini života.

Uzrok smrti još je nepoznat, a zna se da je preminula u svom domu u Montani, piše Pipl.

Glumica je karijeru započela 1960. godine kada je počela da dobija manje uloge sve dok je producenti nisu odlučili angažovati za ulogu lepe novinarke Lois Lejn, velike ljubavi slavnog superjunaka.

foto: Profimedia

Tom ulogom oduševila je ljubitelje stripova, posebno muškarce, a njena karijera je tada krenula uzlaznom putanjom pa je dobila uloge u filmovima "The Amityville Horror" (1979) i "Heartaches" (1981).

Uprkos uspehu, bila je psihički nestabilna, a zbog mentalne bolesti s kojom se godinama borila, svojevremeno je završila kao beskućnik.

foto: Profimedia

Bila je depresivna i patila zbog neočekivanih promena raspoloženja, a jednom je čak i uhapšena zbog remećenja reda i mira. Naime, bila je uverena da je prati grupa ljudi pa je reagovala ponašanjem koje je zabrinulo prolaznike.

Psihijatar kojem je jedno vreme odlazila medijima je otkrio da nije htela da uzima lekove koje joj je prepisao, zbog čega je bila sve nestabilnija.

foto: Profimedia

Margo je bila aktivista za ljudska prava, a u mladosti je imala buran ljubavni život. Za glumca Džona Herda bila je udata samo 6 dana, zabavljala se sa kanadskim premijerom Pjerom Trudoom, komičarom Ričardom Prajorom, i s nekoliko režisera. U braku s piscem Tomasom Mekegonom dobila je ćerku, koja je njeno jedino dete, a sveukupno je imala tri supruga i od svih se razvela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs