najbogatiji srbin ikad!

Ljubavna priča Filipa i Madlene Cepter: Žive u brutalnom bogatstvu, a njihov brak je učvrstila usvojena ćerka! (FOTO)

Luksuzna jahta nazvana "JoyMe" privlači pažnju brojnih turista i prolaznika na Jadranu. Usidrena u jednoj marini, izgleda impozantno pa privlači poglede.

Vip priča
15:13h Autor:
Ljubavna priča Filipa i Madlene Cepter: Žive u brutalnom bogatstvu, a njihov brak je učvrstila usvojena ćerka! (FOTO)
Filip i Madlena Cepter, Foto: Kurir/Dragan Kadić

Naime, radi se o jahti Filipa Ceptera, jednog od najbogatijih Srba na svetu. Njegova supruga Madlena i on uživaju u brutalnom bogatstvu koje su stekli tokom godina i prilično su ekscentrični. Kralj lonaca poreklom je iz Velikog Gradišta u Bosni i Hercegovini, a iako se odaziva na ime Filip Cepter, zapravo se zove Milan Janković.

Ona je najbogatija žena sveta: Ima samo 20 godina i bogatstvo od 900 miliona dolara!

foto: Kurir / Marina Lopičić

Sa suprugom Madlenom u braku je više od četrdeset godina i roditelji su ćerke Eme. Među brojnim vilama koje imaju, broji se i ona koja nosi Emino ime.

Porodica živi na relaciji Beograd - Monako.

Poslovni uspon Milana Jankovića počeo je, prema njegovim rečima, od nule u Austriji sredinom osamdesetih godina. Svoj prvi milion zaradio je neverovatno brzo, napravio je revoluciju s posuđem od specijalnog čelika. Kasnije se njegovo carstvo samo širilo pa ne čudi što osim jahte i vila ima i svoje avione. Dok se on bogatio, njegova supruga Madlena bavila se, i bavi se, humanitarnim radom, a poznata je i kao ljubiteljka umetnosti.

Udajom za princa Vilijama dobila titulu, moć, ali i ogromno bogatstvo: Čime je sve kraljevska porodica darovala Kejt Midlton! (FOTO)

foto: Kurir / Vladimir Sporčić

Ne čudi to, Madlena je diplomirala književnost pa je čak i napisala knjigu - nazvanu Madlena. Pre nego što su su se obogatili, osamdesetih su Madlena i Milan zajedno radili u prodaji nemačkog posuđa. Svoj biznis su pokrenuli u Milanu, a budući da mu je posao dobro išao, Milan je proširio delatnost i na medicinske aparate i kozmetičke proizvode. Do danas mu sjajno ide posao, "Forbes" ga je 2017. proglasio najbogatijim čovekom u Srbiji, procenjuje se da je težak oko pet milijardi dolara.

Madlena i Filip vlasnici su luksuznih nekretnina, a ističe se vila u Monaku, koje je bila vlasnica austrijska carica Sisi, ali i egipatski kralj Faruk. Pokrovitelji su visoke umetnosti, a Madlena obožava antikne komade nameštaja, koje kupuje na poznatim aukcijama i njima uređuje vile koje par poseduje. Par poseduje nekoliko primeraka najluksuznijih automobila na svetu.

Ljubavna priča moćnog para počela je početkom sedamdesetih godina prošlog veka, kada su se tokom studiranja upoznali i zaljubili. Posle fakulteta zajedno su otišli u Austriju i započeli svoj uspon pa su danas od predavačice srpskog jezika i prodavača posuđa došli do frapirajućeg bogatstva. U roku od pet godina došli su do otvaranja firme i proširili se na svetsko tržište.

Janković je pre 18 godina promenio ime i prezime, i to zbog poslovne komunikacije, u kojoj Milan Janković zvuči previše neobično strancima. Nije bogatstvo razorilo ljubav koja je počela dok su bili klinci pa su Filip i Madlena i dalje u braku, iako su nekad znali biti tema na tabloidnim stranicama.

Dodatno je njihovu vezu učvrstila ćerka Ema, koju su usvojili kad je bila beba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs