Počast princezi Dajani

Tajna je u detaljima: Oduševiće vas priča koja se krije iza tijare i bidermajera Megan Markl!

Prema kraljevskoj tradiciji, kraljica Elizabeta je trebalo da dozvoli Markl da pozajmi jednu od tih svetlucavih dragocenosti na dan venčanja sa Harijem

Vip priča
Autor:
Tajna je u detaljima: Oduševiće vas priča koja se krije iza tijare i bidermajera Megan Markl!
Foto: AP / Chris Jackson

Mnogi smatraju da je mladi princ Hari daleko manje romantičan od svog starijeg brata, kao i da protokol i stroga pravila ostavljaju jako malo prostora za originalne načina pokazivanja emocija.

Ipak, neki detalji o mladoženji govore potpuno suprotno, kao na primer, činjenica da je želeo lično da "doprinese" buketu koji je njegova izabranica danas nosila.

Naime, princ Hari je lično ubrao nekoliko cvetova iz njihovog privatnog vrta u Kengsington palati i dodao ih u dizajnirani bidermajer, tj. buket Megan Markl.

Cveće koje je Hari ubrao je iz memorijalnog vrta princeze Dajane je njen omiljen cvet spomenak i tim gestom je oduševio ceo svet.

Najslađi deo kraljevskog venčanja: Maleni Džordž i Šarlot na specijalnom zadatku, Kejt Midlton prvi put u javnosti od porođaja! (FOTO, VIDEO)

foto: Reuters / Pool

Dijamantska tijara koju je danas na venčanju nosila Megan Markl, bila namenjena kraljici Meri koja je krunisana zajedno sa suprugom kraljem Džordžom V 1911. godine.

Ta tijara koju je Markl odabrala iz trezora britanske monarhije starog 125 godina, bila je specijalno izrađena za kraljicu Meri da se slaže sa brošem koji je dobila 1893. kao poklon za veridbu sa tadašnjim princem Džordžom, prenosi AP.

Te dragocenosti je u nasleđe dobila kraljica Elizabeta II, baka mladoženje, princa Harija, koja u zaključanim trezorima čuva na stotine tijara.

Prema kraljevskoj tradiciji, kraljica Elizabeta je trebalo da dozvoli Markl da pozajmi jednu od tih svetlucavih dragocenosti na dan venčanja sa Harijem.

Mesecima pred kraljevsko venčanje bilo je spekulacija o tome da li će Markl nastaviti sa tradicijom nošenja tijare i ukoliko nastavi, da li će odabrati onu koju je nosila pokojna Harijeva majka, princeza Dajana.

Suze radosnice ili tuga za majkom: Princ Hari zaplakao na venčanju! (VIDEO)

foto: Reuters / Pool

Kesingtonska palata je prethodno objavila da je Markl na venčanju nosila venčanicu britanske dizajnerke Kler Vejt Keler.

Dugačka bela haljina sa dugim rukavima, "čamac izrezom" i ogromnim velom mesecima je intrigirala fanove kraljevske porodice širom sveta.

Vejt Keler je prošle godine postala prvi ženski direktor u čuvenoj francuskoj modnoj kući "Živanši", preneo je Rojters.

Kraljevsko venčanje godine: Presrećna Megan u raskošnoj venčanici, Hari nije mogao da je dočeka ispred oltara! (FOTO, VIDEO)

foto: Reuters / Pool
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs