Čudan izbor

Kraljevski meni: Bogata trpeza za goste, prva slika svadbene torte! (FOTO)

Za razliku od torte koja je pravljena za Vilijama i Kejt koja je imala 8 spratova

Zanimljivosti
Autor:
Kraljevski meni: Bogata trpeza za goste, prva slika svadbene torte! (FOTO)
Foto: Reuters / Pool

Na početku svadbenog prijema, koji se održava u Vindzorskoj palati, kratke govore održaće nova vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i njen suprug, princ Hari, kao i Čarls, princ od Velsa, saopštila je Kensingtonska palata.

Princ Vilijam, koji je bio i kum na venčanju, neće održati govor, prenosi BBC.

Na prijemu bi mladenci trebalo i da preseku svadbeni kolač, za koji je saopšteno da je napravljen u kraljičinoj rezidenciji u Sandringemu i da u sebi sadrži sirup od zove i limuna.

Kolač je ukrašen švajcarskim kremom od belanaca i ukrašen britanskim cvetovima, uključujući ruže i božure.

Kraljevsko venčanje godine: Presrećna Megan u raskošnoj venčanici, Hari nije mogao da je dočeka ispred oltara! (FOTO, VIDEO)

Za razliku od torte koja je pravljena za Vilijama i Kejt a koja je imala 8 spratova, dizajn Kler Ptak se sastoji od tri posebne manje torte koje su međusobno povezane cvetnom dekoracijom. Obe torte, međutim imaju mekanu glazuru za razliku od svojih "prethodnica".

Najslađi deo kraljevskog venčanja: Maleni Džordž i Šarlot na specijalnom zadatku, Kejt Midlton prvi put u javnosti od porođaja! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Kada se radi o meniju, zvanicama će biti ponuđeni slani kanapei koji uključuju škotske rakove umotane u dimljene losose sa limunom, grilovanu šparglu umotanu u pršutu, baštensku panakotu sa prepeličjim jajima i limunovom travom, domaći paradajz sa tartarom od bosiljka, krokete od vindzorske jagnjetine, pečeno povrće sa džemom od vlašca, tople špargle sa mocarelom i paradajzom.

Gosti će moći da probaju i kuvana jela, poput hladne piletine sa pečurkama i prazilukom, pečurke i rižoto od mente sa kačkavaljem, uljem tartufa i listićima parmezana, na tihoj vatri prženu svinjetinu sa kompotom od jabuka.

Kada se radi o dezertu, zvanice će osim torte moći da probaju i makaronse od pistaća i šampanjca, biskvite krem brule od pomorandže i minijaturne biskvite od rabarbare (vrsta jagodične biljke).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs