Imaju jeftin nameštaj, a vredi oko 800 milion evra: Ovo je palata u kojoj žive Kejt Midlton i princ Vilijam

Palata Kejt Midlton i princa Vilijama pršti od luksuza, iako imaju i jeftin nameštaj u kući.

Enterijer
21:48h Autor:
Imaju jeftin nameštaj, a vredi oko 800 milion evra: Ovo je palata u kojoj žive Kejt Midlton i princ Vilijam
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ i princeza od Velsa imaju nekoliko domova, a jedan od njih je Kensingtonska palata, tačnije apartman 1A u kojem žive sa svoje troje dece.

Princ Vilijam i Kejt Midlton zvali su ovo imanje domom od 2013. godine, a u potpunosti su ga transformisali prema svom ukusu pre nego što su se uselili. Palatu su napustili 2022. godine i preselili se u Adelejd kolibi u Vindzoru kako bi bili bliže pokojnoj kraljici.

Kensington palata
foto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Apartman 1A, vredan 635 miliona funti(oko 800 milona evra), ima ukupno 20 soba i prostire se na četiri prostrana sprata ispunjena stilskim nameštajem i dekorom.

To je najveći posed u sklopu Kensingtonske palate i sadrži pet soba za prijem, tri glavne spavaće sobe, tri glavne kupatila, nekoliko garderoba, kao i noćnu i dnevnu dečju sobu. Takođe ima lift i veliki podrum sa kućnom teretanom i prostorijom za prtljag, dok zaposleni imaju svoje odvojene prostorije, odnosno dodatnih devet spavaćih soba i dve kuhinje.

Kensington palata
foto: Profimedia

Govoreći o veličini stana, Kristofer Vorvik rekao je za Royal Beat podkast: „Sve te kraljevske rezidencije u Kensingtonskoj palati zovu se apartmani, što naravno ljude navodi da pomisle da su to stanovi. Nisu. Kensingtonska palata je izgrađena oko tri dvorišta. To su predivne terasaste kuće od crvene cigle. Sve su spojene, ali odvojene. Nije to jedna mala kuća," rekao je.

U međuvremenu, kraljevska autorka Ingrid Suard dodala je: „Ogromna je... I kao komadić sela u Londonu.“

Nekretnina je potpuno renovirana 2011. godine, a preuređenje je koštalo 12 miliona funti.

Kensington palata
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Goste u bivšem domu Vilijama i Kejt dočekivaće veliko predvorje sa crnim i belim kamenim pločama, kao i dve korintske lampe iz 19. veka i persijski tepih koji navodno vredi oko 40.000 funti. Potom biraju u koji od dva salona će ući.

Jedna soba može se pohvaliti prelepim krem sofama i dizajnerskim lampama. Obožavaoci su mogli da zavire u tu sobu kada je par dočekao bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel 2016. godine.

Kensington palata
foto: Pete Souza/White House Ph / Sipa Press / Profimedia

Njihovo troje dece, Džordž, Šarlot i Luis, imaju svoje spavaće sobe, a bile su opremljene nameštajem iz Ikee, što se smatra poprilično jeftinim, u odnosu na onaj koji se nalazi u dnevnoj sobi. Kejt i Vilijam su takođe imali raskošnu kuhinju za koju su navodno izdvojili 170.000 funti sopstvenog novca, kako bi je renovirali prema svom ukusu.

Kensington palata
foto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Princ i princeza od Velsa mogli su uživati u privatnosti svog vrta, koji je potpuno zatvoren od pogleda. Naime, posetioci nisu mogli da ga vide, a ranije je otkriveno da postoje čak i posebna stakla na određenim prozorima kako bi se osiguralo da obožavaoci ne mogu da bace pogled unutra.

Stil/Story.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs