bankrot1

Potresna ispovest najpoznatijeg kuvara, Džejmija Olivera: Svaki dan žalim što sam postao slavan! (FOTO)

Uprkos svetskoj slavi i tituli jednog od najpoznatijih kuvara na svetu, Džejmi Oliver nije srećan, a to se više ne libi ni javno priznati. Pročitajte što je još priznao u intervjuu koji je je nedavno dao Gardijanu.

Vip priča
15:48h Autor:
Potresna ispovest najpoznatijeg kuvara, Džejmija Olivera: Svaki dan žalim što sam postao slavan! (FOTO)
Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

"Svakog dana želim da nikad nisam bio poznat. Ali ipak, iz svoje slave mogu da zaključim bar jednu dobru stvar – imam sreće što sam tokom godina upoznao mnogo divnih ljudi. I sada sam okruženim divnim ljudima zbog kojih sam svakodnevno zahvalan jer radim posao koji volimo i stalno smo okruženi smehom", nesigurno je priznao slavni britanski "Goli kuvar", 42-godišnji Džejmi Oliver u intervjuu koji je dao Gardijanu.

Džejmi Oliver otkrio recept za dugovečnost: Lista od 14 namirnica! (RECEPT)

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

Nagli uspon ovog jednostavnog, nepretencioznog kuvara počeo je još 90-ih godina prošlog veka s intencijom koja ga drži i danas – da Britancima, a otkako je i svetski slavan, svetu, predstavi kuhinju koja će pre svega biti jednostavna, zdrava i dostupna svima.

Pohovane rolnice od mlevenog mesa: Hrskavi zalogaji prepuni istopljenog kačkavalja! (RECEPT)

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

S tim je ciljem počeo da gradi svoj san, a nakon slave koju je stekao TV emisijom, priča je počela da raste do neviđenih razmera da bi se poslednjih godina polako raspala poput kule od karata.

Najukusnija rebarca u izvedbi Gordona Ramzija: U marinadi je trik! (RECEPT)

foto: Profimedia

Prvi restoran otvorio je 2008. godine i nakon što je njime stekao neviđen uspeh, otvorio je nekoliko lanaca s ukupno 37 restorana. Pad je usledio 2014. godine pa se njegov san nastavio urušavati da bi ove godine na videlo izašlo da je bankrotirao.

Po receptu Džejmija Olivera: Kako da smršate 12 kg! (RECEPT)

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

Fanovi su počeli da mu zameraju da je onaj njegov prisan pristup počeo da izostaje pa je njegov lanac restorana postao sličan svim drugim. I tako je, malo po malo, počelo da propada njegovo carstvo. Džejmi, doduše još uvek radi puno parom, a kako je i njegov privatan život prilično turbulentan, uz petoro dece, sve više oseća taj težak teret slave za koju sad stvarno tvrdi: "Bolje da je nikad nisam ni imao".

Sve je to naravno teret života, ali veran svom starom cilju i dalje strastveno radi na projektima ozdravljenja nacije pa je tako u aprilu lansirao kampanju #AdEnough, jer želi da podstakne zabranu kompaniju koje oglašavaju nezdravu hranu deci.

Vrhunski kuvar otkrio caku: Od sada ćete jaje na oko spremati samo ovako! (VIDEO)

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Kako je najveća stvar koja mu je ostala od njegove slave upravo njegovo ime, trudiće se njime nastaviti sa svojim "zdravim" ciljem, a u međuvremenu živi i radi kao i svako drugi plus ogroman teret slave i petoro dece. Nije mu lako, to je sigurno, ali Džejmi je ipak pronašao pravi recept za dobru ravnotežu u životu.

Tajna je u strogom rasporedu i dobrim ljudima sa kojima radi, a koji mu omogućuju da stignu napraviti sve na vreme kako bi im ostalo vremena za odmor. To je vreme koje Džejmi provodi kod kuće, sa suprugom Džuls, punog imena Džulijet Norton, i petoro djece – 15-godišnjom Popi, 14-godišnjom Dejzi, devetogodišnjom Petal, Badijem koji ima sedam i River Roketom, mlađim sinom koji je tek napunio godinu dana.

Celog života ih spremate pogrešno: Kuvar otkriva vrhunsku caku za najukusnije kobasice!

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Obično uživa u bašti i u čaši dobrog viskija, slušajući ptice.

A kako njegova velika porodica sa petoro dece treba i da večera svaki dan, Džejmi se obično prima kuvanja. S namirnicama i biljem iz svog vrta.

Tako običan život iako prilično otežan teretom milionskih dugova i slave koja možda bolje da nikad nije ni postojala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs